ΠΑΣΟΚ εδώ, ΠΑΣΟΚ εκεί ΠΑΣΟΚ και παραπέρα

Πόσα ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τελικά ; Ενα μόνο κόμμα έχει το όνομα ΠΑΣΟΚ αλλά είναι πολλά ΠΑΣΟΚ με διαφορετικά ονόματα. Ας ξεκινήσουμε με το ΠΑΣΟΚ που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Αυτό σήμερα είναι το φιλελεύθερο κεντρώο τμήμα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος «πληρώνει» τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί το όνομα στους ψηφοφόρους.
Μετά υπάρχει το παραδοσιακό παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε εάν ήθελε να διεκδικήσει δικαστικά από το κ. Βενιζέλο την ονομασία ΠΑΣΟΚ διότι αυτός είναι ο κύριος εκφραστής του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Απλά δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο.
To εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του κου Σημίτη λέγεται προσωρινά «κίνηση των 58». Το «κουλτουριάρικο» ΠΑΣΟΚ λέγεται ΔΗΜΑΡ.  Υπάρχουν και πολλά άλλα ΠΑΣΟΚ όπως του κου Λοβέρδου, της κας Κατσέλη, του κου Βουδούρη, του κου Κατσανέβα κλπ.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Παπανδρέου και άλλοι Παπανδρεϊκοί βρίσκονται στο φιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και όχι στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ; Βρίσκονται τυπικά και όχι ουσιαστικά περιμένοντας την επόμενη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει ένα αριστερό κόμμα με ποσοστά 3% με 5%, το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ θα λέγεται ΠΑΣΟΚ και όχι ΣΥΡΙΖΑ και το φιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ μαζί με τους φιλελεύθερους της ΝΔ και άλλα φιλελεύθερα κόμματα θα λέγονται «Φιλελεύθεροι». 

Ελένη
οικίστρια