Τροϊκανή εκκαθάριση

Οι εκκαθαριστές εισέρχονται στις επιχειρήσεις με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το ενεργητικό της επιχείρησης για την αποπληρωμή του παθητικού. Έτσι και οι τροϊκανοί έχουν σα σκοπό να «καθαρίσουν» τον ιδιωτικό και δημόσιο πλούτο της χώρας και όχι να τη σώσουν. Μετά την εκκαθάριση μια κατεστραμμένη Ελλάδα μόνο βάρος θα είναι στην ΕΕ και οι εταίροι μας θα προσπαθήσουν να μας «ξεφορτωθούν». Καθώς δεν μπορούν να το επιβάλλουν άμεσα θα το προσπαθήσουν με έμμεσους τρόπους. Ίσως η πολύ σκληρή στάση που δείχνουν να είναι ένας τρόπος για να μας οδηγήσουν οικοιοθελώς στην έξοδο.
            Ότι αναφέρω είναι ένα πιθανό σενάριο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με βεβαιότητα τις προθέσεις της τρόϊκας και των οργανισμών που εκπροσωπούν. Ας υποθέσουμε ότι το σενάριο αυτό ισχύει. Ούτως η άλλως θα βρεθούμε εκτός ευρώ κάποια στιγμή. Εάν γίνει σύντομα και με δική μας πρωτοβουλία θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο. Εάν γίνει αργότερα θα μας «πετάξουν έξω» όταν θα τα έχουν πάρει όλα.
Σκοπός της πολιτικής είναι η ευημερία των πολιτών και όχι η ικανοποίηση των δανειστών. Δεν προτείνω να καταχραστούμε τα χρήματα αυτών που μας τα έδωσαν αλλά να τα ξεπληρώσουμε όποτε και όπως μπορούμε. Προέχει η ανάπτυξη της χώρας με κάθε τρόπο. Όταν η χώρα βρεθεί σε καλό σημείο μπορεί να επιχειρήσει να αποπληρώσει τα δανεικά με ένα λογικό επιτόκιο που εμείς θα καθορίσουμε.
          
  Όσοι πολιτικοί και δημοσιoγράφοι παίρνουν με μεγάλη ευκολία θέσεις υπέρ του μνημονίου, της παραμονής στη ευρωζώνη με κάθε κόστος κλπ θα πρέπει από εδώ και πέρα να είναι πολύ προσεκτικοί. Θεωρώ ότι σε περίπτωση επαλήθευσης του παραπάνω σεναρίου κινδυνεύει  η ελευθερία τους εάν δεν κατορθώσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Όταν ο λαός ευημερεί συγχωρεί πολλά λάθη και ψέματα. Όταν καταστρέφεται δεν συγχωρεί το παραμικρό.
             
Χρήστος
άνεργος