ΑΣΤΑΘΕΙΑ

Παρακάτω είναι συλλογή άρθρων γύρω από θέμα στα οποία έχει γίνει και επεξεργασία.
________________________________________________________

«Αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο μπορεί να φέρει καταιγίδα στη Κίνα».
 Η έκφραση αυτή  αποδίδεται στον μετεωρολόγο Έντουαρτ Λόρενζ. Σχετική είναι η  ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου:
  •  Για ένα καρφί, χάθηκε το πέταλο.
  • Για ένα πέταλο, το άλογο.
  • Για ένα άλογο, ο καβαλάρης.
  • Για ένα καβαλάρη, η μάχη.
  • Για μία μάχη, η αυτοκρατορία.
Η ιδέα αυτή εκφράζεται στη θεωρία του Χάους και υποστηρίζει ότι  μια αμελητέα παράμετρος μπορεί με διαδοχικές εξελίξεις να προκαλέσει σε ένα ασταθές σύστημα σημαντικό αποτέλεσμα. Η θεωρία του Χάους δεν είναι ύμνος στο χάος αλλά προσπαθεί να δώσει εξήγηση σε συστήματα που φαίνονται χαοτικά όπως : ο στροβιλισμός του καπνού, το σχήμα των κυμάτων, το σχήμα των νεφών, οι χτύποι της καρδιάς, οι τιμές του Χρηματιστηρίου.
Για να έχει μια αμελητέα παράμετρος σημαντικό αποτέλεσμα πρέπει το σύστημα να είναι ασταθές. Στο παράδειγμα του Φραγκλίνου η μάχη δεν θα χανόταν από ένα καβαλάρη και η έκβαση του πολέμου δεν θα κρινόταν από μια μάχη εάν δεν επικρατούσαν οριακές συνθήκες.
Στην αστάθεια που επικρατεί στη Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς μπορεί μικρές αλλαγές να προκαλέσουν τεράστιο αντίκτυπο. Επίσης ενδυναμώνει το άτομο και απαιτεί δράση από το καθένα καθώς και η παραμικρή ενέργεια μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. 



Γίνεται εσκεμμένα απόπειρα χειραγώγησης και πλύσης εγκεφάλου των μαζών περνώντας το μήνυμα ότι η σταθερότητα είναι το ζητούμενο. Δεν είναι κάθε σταθερότητα επιθυμητή. Σταθερότητα ευημερίας είναι το ζητούμενο και όχι σταθερότητα εξαθλίωσης. Είναι προτιμότερη η προσωρινή αστάθεια από μια κακή σταθερότητα. Σταθερότητα υπήρχε στα περισσότερα δικτατορικά καθεστώτα, στη Τουρκοκρατία, στη Γαλλική και Ρωσική μοναρχία, στην Αγγλική αποικιοκρατία της Αμερικής. Όμως σε όλες τις περιπτώσεις οι λαοί προτίμησαν μια περίοδο αστάθειας για να επιτύχουν μια καλύτερη σταθερότητα. Με την αστάθεια υπάρχει μια ελπίδα.
Πολλοί φοβούνται μη δημιουργηθεί χάος. Το χάος δεν είναι πάντα κακό. Πολλές φορές είναι ο μόνος τρόπος για να επέλθει μια νέα τάξη καλύτερη από την προηγούμενη. Οι δομές της Ελλάδας είναι τόσο διαβρωμένες από δεκαετίες κακών συνηθειών που δεν χρήζουν καμιάς επισκευής . Αυτό συμβαίνει παντού, στο κρατικό μηχανισμό, στον ιδιωτικό τομέα, στο πολιτικό σύστημα κλπ. Ένα σεισμόπληκτο κτίριο εάν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή. Ο μηχανικός, όσο καλός και εάν είναι, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το οίκημα «η Ωραία Ελλάς» χρειάζεται κατεδάφιση. Όπως το μυθικό πουλί ο Φοίνικας, η Ελλάδα πρέπει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Η πορεία για μια νέα αρχή πρέπει να περάσει μέσα από το χάος. 


Το χάος που θα οδηγήσει στη νέα αρχή για την Ελλάδα μπορεί να προκληθεί από ακυβερνησία, βίαιες ταραχές η ένοπλη κατάληψη εξουσίας. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι του καναπέ και δεν θα συμμετέχουν στο δεύτερο, πολύ δεν περισσότερο ούτε στο τρίτο. Υπάρχουν όμως πιο σοφιστικέ τρόποι όπως :
  • γενική απεργία διαρκείας. 
  • απόσυρση καταθέσεων από τις Τράπεζες. 
  • μη πληρωμή φόρων και εισφορών. 
  • μείωση των αγορών στις τελείως απαραίτητες.
Αυτές συζητιούνται παντού και υπάρχει η θέληση για τέτοιες αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Εάν συνδυαστούν όλα μαζί τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά σε μικρό χρονικό διάστημα. Γιατί όμως δεν έχει συμβεί ακόμη; Οι λόγοι είναι οι εξής:
  •  οι πολίτες κάνουν ακόμη υπομονή.  Αυτή όμως σύντομα εξαντλείται.
  • από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν και ακόμη δεν το έχει ξεκινήσει κανείς.
  • περιμένουν μήπως το χάος έρθει απο μόνο του λόγω ακυβερνησίας.


Έχει δημιουργηθεί έντονη φιλολογία γύρω από την ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012.  Μια άποψη ήταν ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου και φυσικά διαψεύστηκε. Μια άλλη θεωρία είναι ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής που θα συμβούν πολλά σημαντικά κοινωνικά, πολιτικά, φυσικά η μεταφυσικά γεγονότα.
Φυσικές καταστροφές, ερχομός του Αντίχριστου, Νέα Τάξη, παγκόσμια κυβέρνηση, παγκόσμια δικτατορία, Δευτέρα Παρουσία, έλευση εξωγήινων, συνειδησιακή αλλαγή ανθρωπότητας, αύξηση ενεργειακής συχνότητας, ένας καλύτερος νέος κόσμος είναι μόνο μερικά από αυτά που κυκλοφορούν. Πολλοί συνδέουν αυτά τα γεγονότα και πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουν στη σειρά. Υπάρχουν αισιόδοξες, απαισιόδοξες και ανάμεικτες απόψεις. Οι περισσότερες θεωρίες συγκλίνουν στο ότι ότι θα υπάρξει μια κακή περίοδος αναταραχής, δυστυχίας, ανέχειας και καταστροφών.
Κάποιοι θρησκευτικοί κύκλοι πιστεύουν ότι μετά από μια κακή περίοδο τρεισήμισι χρόνων θα έρθει ο Αντίχριστος ως ψεύτικος λυτρωτής. Μέσα σε τρεισήμισι χρόνια θα φανεί το πραγματικό του πρόσωπο και θα ακολουθήσει η Δευτέρα Παρουσία. Όλο το διάστημα θα διαρκέσει εφτά χρόνια. Όσοι έχουν New Age φιλοσοφική στάση πιστεύουν ότι θα επέλθει συνειδησιακή αλλαγή της ανθρωπότητας και θα αυξηθεί η ενεργειακή συχνότητα στους ανθρώπους αλλά και στη γη. Ψηλότερη συχνότητα συνδέεται με θετικά συναισθήματα αγάπης. Παραλλαγή της θεωρίας αυτής είναι ότι όσοι κατορθώσουν να ανεβάσουν ψηλά την ενεργειακή τους συχνότητα θα μπορέσουν να μεταφερθούν πνευματικά σε ένα καλύτερο μέρος. Η μεταφορά αυτή θα γίνει πριν αρχίσουν τα δεινά της ανθρωπότητας η πριν το επερχόμενο τέλος του κόσμου. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι θα γίνει έλευση εξωγήινων στη γη με καλό η με κακό σκοπό.
Μια άλλη άποψη λέει ότι θα δημιουργηθεί παγκόσμια κυβέρνηση και θρησκεία. Εδώ υπάρχουν δύο βασικές παραλλαγές. Η απαισιόδοξη λέει ότι επειδή η κακή περίοδος θα έχει αποδυναμώσει τους ανθρώπους θα επιβληθεί εύκολα παγκόσμια δικτατορία που θα  προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων. Η αισιόδοξη θεωρεί ότι μια καλή παγκόσμια κυβέρνηση και θρησκεία θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο χωρίς πολέμους, συγκρούσεις, αναταραχές, ανέχεια και δυστυχία. Για όσους έχουν μεταφυσική θεώρηση ο παγκόσμιος δικτάτορας θα είναι ο ψεύτικος Μεσσίας η Αντίχριστος και ο καλός παγκόσμιος κυβερνήτης ο αληθινός Μεσσίας.  Υπάρχει και η σύνθετη άποψη ότι θα προηγηθεί για λίγο η παγκόσμια δικτατορία και θα ακολουθήσει η καλή παγκόσμια κυβέρνηση «στους αιώνας των αιώνων». Εικάζεται ότι η ΕΕ είναι ένα πρώτο στάδιο στη παγκόσμια διακυβέρνηση και θρησκεία.
Πέρα από τις προαναφερόμενες κυκλοφορούν και διάφορες παραλλαγές και συνθέσεις. Όλες οι θεωρίες έχουν κοινά σημεία αλλά διαφορετικές οπτικές γωνίες.


Η ανθρωπότητα έχει τόσο πολύ προοδεύσει τεχνολογικά και επιστημονικά που θα μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να δουλεύουν λίγο και να απολαμβάνουν μια άνετη, ελεύθερη και ευτυχισμένη ζωή χωρίς έχθρες και αντιπαλότητες. Αντί αυτού παντού υπάρχει δυστυχία, συγκρούσεις, εκμετάλλευση, καταπίεση. Οι διαφορές εισοδήματος συνεχώς μεγαλώνουν και όλο και περισσότερος πλούτος μαζεύεται στα χέρια λίγων. Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν κοπιαστικά ίσα - ίσα για να επιβιώνουν ενώ πλέον αρκετοί δεν δουλεύουν καθόλου διότι είναι άνεργοι. Παλαιότερα υπήρχε πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση κυρίως στις υποανάπτυκτες χώρες ενώ τώρα εξαπλώνεται στις ανεπτυγμένες. Η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός συνεχώς χειροτερεύει.
Από αρχής κόσμου οι δυνάμεις του φωτός αντιμάχονται με τις δυνάμεις του σκότους. Πως  μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αυτά τα δύο στρατόπεδα; Είναι πάρα πολύ εύκολο. Όσοι πρόσκεινται στις δυνάμεις του σκότους, για το  συμφέρον τους καταπιέζουν, εκμεταλλεύονται και προκαλούν την δυστυχία η αδιαφορούν για αυτή. Αντίθετα όσοι πρόσκεινται στις δυνάμεις τους φωτός, αγωνίζονται για τη προσωπική τους βελτίωση χωρίς να βλάπτουν τους γύρω τους και προσπαθούν όπως μπορούν να απαλύνουν τη δυστυχία άλλων. Υπάρχει και η ενδιάμεση ζώνη. Επειδή εκεί ανήκουν οι περισσότεροι άνθρωποι ο κόσμος μας δεν είναι τόσο ωραίο μέρος.  Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εγκαταλείψουν τη γκρίζα ζώνη και να διαλέξουν στρατόπεδο για την τελική μάχη.
Από την αρχή της κρίσης διάφοροι  επιχειρηματολογούν υπέρ της διατήρησης της τάξης και της αποφυγής του χάους. Ένας Νέος Κόσμος θα προέλθει μόνο μέσα από το χάος και όχι μέσα από τη διατήρηση της υπάρχουσας τάξης η οποία διατηρεί και επιδεινώνει την επικρατούσα κατάσταση. Οι κάθε λογής «βολεμένοι» έχουν φτιάξει τους κανόνες στα μέτρα τους και δεν πρόκειται να τους αλλάξουν από μόνοι τους.
Η κρίση είναι μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί χάος που στη συνέχεια θα προκαλέσει μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό σε περιόδους σταθερότητας. Οι Έλληνες έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους, στη πατρίδα και πάνω από όλα στην ανθρωπότητα  όχι απλώς να αποφύγουν αλλά να προκαλέσουν το χάος που από την Ελλάδα θα εξαπλωθεί στη Νότια Ευρώπη, σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο το κόσμο, ούτως ώστε να ανατείλει ένας καλύτερος Νέος Κόσμος.  Αργά η γρήγορα το χάος θα έρθει. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα.