Σελίδες

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Παρακάτω είναι συλλογή άρθρων γύρω από θέμα στα οποία έχει γίνει και επεξεργασία.


Δεν υπάρχουν κόμματα και ιδεολογίες. Οι ιδεολογίες και οι πολιτικές είναι  ο τρόπος για να κερδίσουν τους ψηφοφόρους και να πάρουν την εξουσία. Πρέπει κάπως να διαφοροποιηθούν. Δεν μπορούν να λένε όλοι τα ίδια. Δεν έχει νόημα. Ο σκοπός είναι η εξουσία, οι πολιτικές είναι το μέσον. Δεν αποβλέπουν στο να εφαρμόχουν την πολιτική που υπόσχονται αλλά να εκμεταλλευτούν την εξουσία για να ωφεληθούν πολιτικά και οικονομικά. Υπάρχουν οργανωμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την εξουσία. Πίσω από το κάθε κόμμα είναι οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Κάθε κόμμα που διεκδικεί την εξουσία στηρίζεται από κάποια οικοινομικά συμφέροντα. Είναι απλώς διαφορετικές συμμορίες.
        Πως δουλεύει η πυραμίδα της εξουσίας. Στη κορυφή είναι κάποια Συμφέροντα. Ποια είναι αυτά τα Συμφέροντα ; Μπορεί να είναι ξένες δυνάμεις, διεθνή οικονομικά καρτέλ, παγκόσμιες οργανώσεις κλπ. Τα Συμφέροντα αυτά είναι διαφορετικά, έχουν αντιδικίες μεταξύ τους αλλά συνήθως συνεννοούνται και αποφασίζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Πότε θα έρθει η χούντα, πότε θα πέσει η χούντα, πότε θα έρθει ο Ανδρέας, πότε θα φύγει ο Καραμανλής ο νεώτερος, πότε θα έρθει ο Παπαδήμος κλπ. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την απόφαση των Συμφερόντων. Οι πολίτες της χώρας παίζουν και αυτοί ένα μικρό ρόλο όπως οι θεατές μιας παράστασης. Αποφασίζουν πότε θα αλλάξει η παράσταση. Αυτοί που σκηνοθετούν όλες τις παραστάσεις είναι πάντα οι ίδιοι, δηλαδή τα Συμφέροντα. Κάποιες φορές τα Συμφέροντα δεν μπορούν να συνεννοηθούν και τότε προκύπτει πολιτική αστάθεια πραγματική. Υπάρχει και η τεχνητή πολιτική αστάθεια που δημιουργείται ώστε να έρθει πιο εύκολα η επόμενη κατάσταση που έχει σχεδιαστεί.
        Τα Συμφέροντα επενδύουν τεράστια κεφάλαια που τα παίρνουν όμως όλα πίσω με διάφορους τρόπους. Με δουλειές που παίρνουν οι εταιρείες που ελέγχουν, με πολιτικές αποφάσεις που έχουν τεράστια οικονομικά οφέλη, απευθείας με μαύρο χρήμα κλπ. Προωθούν ανθρώπους τους ούτως ώστε να αποκτήσουν οικονομική και πολιτική δύναμη. Συνηθισμένοι τρόποι στρατολόγησης: εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσω γνωστών κλπ. 
        Οι τρόποι ελέγχου είναι μαστίγιο και καρότο. Στη μέθοδο του καρότου δίνεται κάποια βοήθεια, συνήθως στην επαγγελματική εξέλιξη. Στη μέθοδο του μαστιγίου απειλείται ο ελεγχόμενος με απόλυση, οικονομική ζημιά, αποκαλύψεις, ποινικές διώξεις, στέρηση της ζωής του η μελών της οικογένειας του κλπ Πολλοί από αυτούς που δουλεύουν για λογαριασμό των Συμφερόντων δεν το γνωρίζουν. Εκτελούν τις εντολές κάποιου ανώτερου τους  χωρίς να ξέρουν ποια Συμφέροντα εξυπηρετεί.
Πίσω από πολλούς μεγαλοεπιχειρηματίες βρίσκονται κάποια Συμφέροντα. Αυτά τους βοήθησαν να αποκτήσουν την οικονομική ισχύ. Συχνά τα κεφάλαια είναι των Συμφερόντων και όχι των επιχειρηματιών. Πως δίνουν τεράστια κεφάλαια σε ανθρώπους;  Με τι εγγυήσεις; Η εγγύηση είναι ότι τους «κρατάνε πολύ γερά» με κάποιους τρόπους. Οι απλοί άνθρωποι τους θαυμάζουν γιατί κατάφεραν να πετύχουν και τους θεωρούν πολύ άξιους. Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι για κάποιους λόγους είναι καλύτερα υποχείρια των Συμφερόντων. 
Μεγάλη σημασία δίνουν τα συμφέροντα στα ΜΜΕ, αρκετά από τα οποία τα ελέγχουν. Τα ΜΜΕ κατευθύνουν τους ψηφοφόρους υπέρ πολιτικών και κομμάτων και σε αντάλλαγμα παίρνουν διαφημίσεις, έργα, δάνεια, φοροαπαλλαγές κλπ. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν τα «παπαγαλάκια» τους που περνάνε τη γραμμή που τους δίνουν. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να κινούνται στα πλαίσια κάποιας γραμμής  και εάν δεν το ακολουθήσουν απολύονται. Δεν είναι όμως όλοι «παπαγαλάκια» Τα «παπαγαλάκια» είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της γραμμής και αμείβονται πολύ καλά για αυτό.
            Τα Συμφέροντα έχουν ανθρώπους τους σε όλο το πολιτικό φάσμα.  Οι περισσότεροι πολιτικοί για να εκλεγούν έχουν δώσει πολλές ανοιχτές επιταγές δηλαδή χρωστάνε σε πολλούς. Αυτές πρέπει να τις πληρώσουν όταν εκλεγούν. Οι πολιτικοί είναι εσκεμμένα μετρίων ικανοτήτων για να ελέγχονται καλύτερα. Οι ικανοί δεν ελέγχονται και οι τελείως άχρηστοι δεν κάνουν. Ισχυροί πολιτικοί δημιουργούν τις ομάδες τους μέσα στα κόμματα. Οι βουλευτές με τη σειρά τους έχουν τους κομματάρχες τους και αυτοί από κάτω άλλους. Τα Συμφέροντα φροντίζουν να τακτοποιούν με κάποιο τρόπο τους πολιτικούς τους που δεν βρίσκονται στη εξουσία μέσω εξυπηρετήσεων από τους πολιτικούς τους που βρίσκονται στην εξουσία.
            Τα κόμματα τοποθετούν στο Δημόσιο τους δικούς τους σαν ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν που μπορεί να είναι εργασία, χρηματοδότηση, υποψηφιότητα, υποστήριξη κλπ. Επειδή κάποια στιγμή το Δημόσιο γεμίζει, τους βρίσκουν απασχόληση και στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις που το κάνουν αυτό είναι κυρίως προμηθευτές του Δημοσίου αλλά και άλλες. Σε αντάλλαγμα παίρνουν δουλειές και δεν τους ενδιαφέρει η αποδοτικότητα των εργαζομένων. Υπάρχουν και άλλα ανταλλάγματα όπως δάνεια, φορολογικές ελαφρύνσεις κλπ.
            Κόμματα και πολιτικοί για να κερδίσουν ψήφους υποστηρίζουν κάποιες πολιτικές και κάποιες κοινωνικές ομάδες. Αυτό είναι το φαινομενικό, το επιφανειακό. Στη πραγματικότητα οι πολιτικές που εφαρμόζουν έχουν σαν σκοπό την εξυπηρέτηση των Συμφερόντων στα οποία ανήκουν. Για αυτό και πολιτικοί και κόμματα άλλα λένε και άλλα κάνουν. Λένε ότι χρειάζεται για να κερδίσουν τις ψήφους και κάνουν ότι τους υποδεικνύουν τα Συμφέροντα.
Ο απλός κόσμος νομίζει ότι στη κορυφή της εξουσίας βρίσκεται η κυβέρνηση και η Βουλή. Κάποιοι πιο πονηρεμένοι μιλάνε για οικονομική ελίτ, νταβατζήδες κλπ. Και αυτοί όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι πάνω από αυτούς υπάρχουν άλλοι που τους ελέγχουν. Αυτοί που νομίζουμε εμείς ότι είναι στην κορυφή της εξουσίας είναι στη πραγματικότητα στη μέση. Έτσι έχουμε μια πυραμίδα εξουσίας που στη κορυφή έχει κάποια Συμφέροντα και στο τέλος έχει τους δημοσίους υπαλλήλους και τους βολεμένους από πολιτικούς στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται τους υπόλοιπους που είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων.


Ποιοι έφεραν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα το ‘74; Αυτοί που έφεραν τη δικτατορία το’67. Ποιοι έβαλαν τον Ιωαννίδη στην εξουσία; Αυτοί που λίγα χρόνια πριν είχαν βάλει τον Παπαδόπουλο. Ποιοι άφησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου να κυβερνήσει; Αυτοί που είχαν δώσει την πρωθυπουργία στον Καραμανλή. 
Κάποιοι είναι οι αθέατοι παραγωγοί και σκηνοθέτες και αυτοί που φαίνονται απλώς  οι πρωταγωνιστές του έργου. Ποιες είναι οι αθέατες δυνάμεις: ΕΕ, ΟΗΕ, ΔΝΤ, Νεοταξίτες, μυστικές υπηρεσίες, ξένες δυνάμεις, ελληνική η παγκόσμια οικονομική ελίτ, παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ξένες δυνάμεις, μυστικές παγκόσμιες οργανώσεις; Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Οι αφελείς πολίτες πανηγυρίζουν θεωρώντας ότι μόνοι τους κατάφεραν ότι έγινε. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η στάση των πολιτών παίζει ρόλο αλλά δεν είναι καθοριστική των εξελίξεων. Οι πολίτες είναι όπως οι θεατές μιας παράστασης. Όταν οι θεατές κουραστούν από μια παράσταση, οι παραγωγοί την κατεβάζουν και ανεβάζουν νέα.
Η δικτατορία ήρθε γιατί ο κόσμος  είχε αγανακτήσει με τη πολιτική κατάσταση και ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο.  Έπεσε όταν ο κόσμος δεν άντεχε άλλο. Τα τελευταία χρόνια οι παραστάσεις αλλάζουν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα γιατί οι πολίτες αγανακτούν γρήγορα. Πόσο θα κρατήσει αυτή η παράσταση ; Ποια θα είναι η επόμενη που ετοιμάζεται ; 


    Τα Συμφέροντα ξένων δυνάμεων είναι κυρίως οι προστάτιδες χώρες. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι επίσης και άλλων χωρών που για δικούς τους λόγους  έχουν ενδιαφέρον να επηρεάσουν τις καταστάσεις στη Ελλάδα. Η Σιγκαπούρη ενδεχομένως να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι γίνεται στη Ελλάδα. Έχουν όμως η Τουρκία και το Ισραήλ τεράστιο ενδιαφέρον. Η ισχύς των Συμφερόντων των χωρών εξαρτάται από : 1) τη ισχύ της χώρας και β) το ενδιαφέρον της χώρας για την Ελλάδα.  Δεν είναι μόνο η Ελλάδα το θύμα. Συμβαίνουν σε όλες τις χώρες. Πιθανώς να το κάνει και η Ελλάδα σε χώρες που επιθυμεί να επηρεάσει τη κατάσταση.
Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να ασκήσουν έλεγχο στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, από πολύ παλιά. Ένας από τους βασικούς τρόπους είναι η ανάπτυξη δικτύου ατόμων σε σημαντικές θέσεις. Δαπανούν τεράστια ποσά τα οποία βέβαια τα παίρνουν πίσω και με το παραπάνω με διάφορους τρόπους. Οι πράκτορες, δεν είναι τύπου 007 που δέρνουν, έχουν ωραίες γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα. Είναι ελεγχόμενοι άνθρωποι που βοηθούνται με κάποιους τρόπους, συνήθως στην επαγγελματική τους εξέλιξη, με υποχρέωση να το ξεπληρώσουν. Όπως και στις ταινίες James Bond υπάρχουν διπλοί και τριπλοί πράκτορες, συγκρούσεις και συνεργασίες μυστικών υπηρεσιών, δολοπλοκίες, εγκλήματα κλπ.
        Μια από τις τακτικές πολιτικής επιρροής είναι η στήριξη επιχειρηματικών προσπαθειών ομογενών η ομόθρησκων στο εξωτερικό.  Όσοι παίζουν καλά το παιχνίδι, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κερδίζουν. Όσοι παίζουν χάλια, όπως οι Έλληνες, χάνουν. Η προσπάθεια είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι ελεγχόμενοι από ξένους στο εσωτερικό και όσο το δυνατόν περισσότεροι ελεγχόμενοι από τη χώρα στο εξωτερικό. Για την επιτυχία χρειάζεται φιλοπατρία (και όχι φιλοτομαρισμός), οργάνωση, σύστημα και μακροχρόνιος σχεδιασμός. Εάν βέβαια τα είχαμε δεν θα φτάναμε σε αυτή τη τραγική κατάσταση.
Μαθαίνουμε για διάφορους επιχειρηματίες που έχουν μια εκρηκτική άνοδο και από το μηδέν μέσα σε λίγα χρόνια εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στην οικονομική ζωή του τόπου. Συχνά, όχι πάντα, πίσω τους βρίσκονται ξένες δυνάμεις η το οργανωμένο έγκλημα.  Όμως ξένες δυνάμεις βρίσκονται και πίσω από κάποιους επιχειρηματίες με όχι τόσο αλματώδη εξέλιξη. Πολλά διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών, ειδικά όσων συναλλάσσονται με το Δημόσιο, έχουν επιλεγεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ιδιοκτήτες και διευθυντές ΜΜΕ έχουν στενές σχέσεις με ξένες πρεσβείες. Παρομοίως οι ξένες δυνάμεις έχουν ανθρώπους τους σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα τους οποίους προσπαθούν να προωθήσουν, άλλες φορές με περισσότερη και άλλες με λιγότερη επιτυχία. Ταυτόχρονα εμποδίζουν τη εξέλιξη όσων δεν πρόσκεινται πουθενά η πρόσκεινται αλλού. Ένας μη προσκείμενος πολιτικός έχει λίγες πιθανότητες εξέλιξης, όμως κάποιοι το κατορθώνουν.


Η στρατολόγηση πρακτόρων είναι πρακτικά δύσκολο να γίνει στο εξωτερικό. Συμβαίνει και αυτό αλλά συνήθως γίνεται στην Ελλάδα.  Ένας εύκολος και συνηθισμένος τρόπος είναι τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η στρατολόγηση έχει δύο μορφές την άμεση η την έμμεση. Η έμμεση είναι συχνότερη και συνήθως εν αγνοία του στρατολογημένου, πχ ένας πολιτικός ελέγχεται από έναν η περισσότερους επιχειρηματίες που είναι στρατολογημένοι. Μπορεί να υπάρχουν δύο, τρεις η και περισσότερες ενδιάμεσες βαθμίδες μέχρι τον άμεσα στρατολογημένο. Κάτω από κάθε άμεσα στρατολογημένο υπάρχει μια πυραμίδα ελεγχόμενων που δεν γνωρίζουν τι σκοπούς εξυπηρετούν. Ο Α ελέγχει τον Β που με την σειρά του ελέγχει τον Γ. Η αλυσίδα συνεχίζεται μέχρι που φτάνει στον Χ πολιτικό.
Α -->Β-->Γ-->Δ-->Ε--> .... -->Χ
Τα γνωρίζουν να τα κάνουν καλά οι κορυφαίοι του είδους. Ξέρουν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός. Ταυτόχρονα αυτά που τα κάνουν καλά σε άλλες χώρες δεν αφήνουν να γίνουν στη δική τους χώρα. Είναι αποτελεσματικοί στον εντοπισμό προσπαθειών άλλων χωρών. Εκεί βρίσκεται η ικανότητα των μυστικών υπηρεσιών. Όπως μια ομάδα πρέπει να έχει και καλή άμυνα αλλά και επίθεση έτσι συμβαίνει και με τις χώρες. Η Ελλάδα είναι πολύ κακή και στην άμυνα (αντικατασκοπεία) και στην επίθεση (κατασκοπεία) λόγω των γνωστών προβλημάτων, αναξιοκρατίας, ανοργανωσιάς, έλλειψης συστήματος κλπ
Η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι». Κάποιοι κατηγορούν τις άλλες χώρες. Δεν φταίνε αυτοί που τα κάνουν. Έτσι παίζεται το παιχνίδι διεθνώς. Η δική μας ανικανότητα φταίει, εμείς που τους αφήνουμε. Οι μαιτρ του είδους είναι οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί. Από πίσω είναι Άγγλοι, Γερμανοί.  Επί Σοβιετικής Ένωσης, οι Ρώσοι ήταν στην πρώτη θέση με τους Αμερικάνους αλλά έχουν πέσει λίγο. Υπάρχουν όμως ακόμη άνθρωποι κορυφαίου επιπέδου. Αυτοί όλοι είναι στη πρώτη κατηγορία. Η Ελλάδα είναι στην Δ’ κατηγορία.
Εάν προσπαθήσει κάποια χώρα να ελέγξει πολιτικούς στις ΗΠΑ, οι πιθανότητες είναι ότι θα το αντιληφθούν η NSA και η CIA. Ο αντίλογος είναι ότι οι ΗΠΑ είναι η παγκόσμια υπερδύναμη. Το Ισραήλ είναι μεγάλη χώρα; Όμως και εκεί είναι δύσκολο σε μια ξένη δύναμη να ελέγξει τους πολιτικούς. Καμιά φορά τους ξεφεύγουν κάποιες περιπτώσεις. Εδώ στην Ελλάδα ξεφεύγουν οι περισσότερες περιπτώσεις. Ακόμη και να θέλουν οι μυστικές υπηρεσίες να κάνουν κάτι, δεν τους αφήνουν.
Και στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ οι περισσότεροι πολιτικοί τους έχουν βαθύ και ειλικρινές πατριωτικό συναίσθημα. Είναι και αυτός ένας λόγος, εκτός από την εκπληκτική τους ικανότητα αντικατασκοπείας, που οι πολιτικοί τους είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Οι Ισραηλινοί έχουν μαζευτεί από όλες τις χώρες του κόσμου και το μόνο κοινό που έχουν είναι η θρησκεία. Πάραυτα έχουν ανεπτυγμένο το πατριωτικό συναίσθημα. Το ίδιο και οι Αμερικάνοι που είναι ένα κράμα εθνών με ιστορία μόλις 200 ετών. Βλέπουν την Αμερικανική σημαία, ακούν τον εθνικό ύμνο και συγκινούνται. Πολλές φορές δακρύζουν. Οι ηγέτες της χώρας έχουν αντιληφθεί  ότι βασικό στοιχείο για την ύπαρξη, τη πρόοδο και την ευημερία μιας χώρας είναι ο πατριωτισμός.


Όσοι κινούνται στις παρυφές του πολιτικού χώρου ακούνε συχνά από πιο έγκυρες πηγές ποιους υπηρετούν διάφοροι επιφανείς πολιτικοί, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Δεν είναι δυνατόν να μη τους ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες. Ενδεχομένως να μην έχουν επαρκείς αποδείξεις. Ας τις βρούνε! Η δουλειά τους είναι. Αντί να πληρώνουμε στρατιές άχρηστων τεμπέληδων στο Δημόσιο, ας στελεχώσουμε τις μυστικές υπηρεσίες με ανθρώπους εξαιρετικών ικανοτήτων και ας καλέσουμε τους κορυφαίους του είδους να τους εκπαιδεύσουν. Μετά να εφαρμόσουν το τρόπο που τους υπέδειξαν για να ξεσκεπάσουν όλους τους ξένους πράκτορες. Υπάρχει και η φήμη ότι οι μυστικές υπηρεσίες τους ξέρουν καλά αλλά κάποιοι δεν τους αφήνουν να κάνουν τίποτα. Εάν είναι πατριώτες (στις μυστικές υπηρεσίες) να τους βγάλουν στη φόρα γιατί αυτοί που τους εμποδίζουν είναι αρχιπροδότες!
            Επειδή οι Έλληνες έχουν παράδοση αιώνων σε ανθρωπισμό δεν υποστηρίζω να κλείσουμε τους εγχώριους εχθρούς της χώρας σε κάποιο Γκουντάναμο η Άουσβιτς ούτε να τους εξαφανίσουμε. Απλά να τους στείλουμε πίσω στις χώρες τους και να τους πληρώσουμε και τα εισιτήρια. Οι χώρες τους είναι αυτές που υπηρετούν και όχι η Ελλάδα από όπου κατάγονται και διαμένουν. Να μαζευτούμε και στο αεροδρόμιο να τους κατευοδώσουμε.
Είναι ασύλληπτο ότι τους ξέρουμε και τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητοι, να προοδεύουν και να εξακολουθούν να εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα της χώρας. Δεν μπορεί να πάει μπροστά η  Ελλάδα όταν μεγάλο μέρος της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των ΜΜΕ υπηρετεί ξένα συμφέροντα. Ας δώσουμε ένα τέλος. Ότι έφαγαν, έφαγαν. Όσο κακό έκαναν έκαναν. Να πάνε στο καλό!
Υπάρχει άραγε κάποιος ηγέτης που να έχει τον πατριωτισμό και την τόλμη να κάνει κάτι τέτοιο; Νομίζω ότι θα τον ακολουθήσει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.