Μόνο εάν μας δώσει τη δύναμη ο λαός

Το Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν δύο συμπλεύσεις με δύο σημαντικές οργανώσεις, την Οργάνωση Επαγρύπνησης V και τον Αντικαθεστωτικό Αγώνα. Οι δύο αυτές οργανώσεις έχουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες για το πολιτικό σύστημα. Είναι διαφορετικό να έχει κανείς γνώση από το να μπορεί να το αποδείξει στο Δικαστήριο. Ο Αλ Καπόνε ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία, ένας από τους μεγαλύτερους γκάγστερ. Όμως το FBI δεν μπορούσε να το αποδείξει και τελικά τον καταδίκασε για φοροδιαφυγή.
Ως κίνηση πολιτών είναι περιορισμένα αυτά που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με τις πληροφορίες που κατέχουμε. Ως κόμμα της Βουλής μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και ακόμα περισσότερα ως κόμμα εξουσίας.
Έχουμε αναπτύξει σχέσεις με την ομογένεια μέσω της δράσης World Hellenes. Οι σχέσεις αυτές είναι περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο και στηρίζονται στην εκτίμηση που υπάρχει σε άτομα του Δικτύου της Νέας Αρχής. Κατανοούμε απόλυτα ότι οι ομογενειακές οργανώσεις δεν μπορούν να μας δώσουν μεγάλη σημασία, όσο παραμένουμε απλά μια πολιτική και κοινωνική κίνηση. Ακόμα και ένα κόμμα εκτός Βουλής δεν θα είχε μεγάλη διαφορά στην αντιμετώπιση. Εκτιμούμε το χρόνο που έχουν αφιερώσει πολλά μεμονωμένα πρόσωπα της ομογένειας για να μας κατευθύνουν και να μας πληροφορήσουν.
Μας έχουν εξηγήσει ότι θα αρχίσουν να μας παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά μόνο όταν γίνουμε κόμμα της Βουλής. Έχουμε κάνει σημαντικές επαφές με πρόσωπα της ομογένειας και φιλέλληνες μέσω του Δικτύου μας. Έτσι γνωρίζουμε ότι τόσο ομογενείς, όσο και φιλέλληνες είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν τώρα. Οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν ανάπτυξη που μέσα από αλυσιδωτές αντιδράσεις θα δώσει λύση σε πολλά οικονομικά προβλήματα. Έχουμε κάνει σημαντική προεργασία αλλά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να εισέλθουμε τουλάχιστον στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα.
Οι Ομάδες Εργασίας επιτελούν σημαντικό έργο και έχουν λύσεις και προτάσεις σε πολλά σημαντικά προβλήματα και θέματα. Σε αυτή τη φάση, δημοσιεύουμε μόνο ένα μικρό μέρος των θέσεων μας, όσο είναι απαραίτητο για να δοθεί το πολιτικό μας στίγμα. Τις περισσότερες προτάσεις μας θα τις κοινοποιήσουμε μόνο όταν συμμετέχουμε σε εθνικές εκλογές. Σε εθνικές εκλογές θα συμμετέχουμε μόνο όταν εκτιμήσουμε σημαντικές πιθανότητες εισόδου στη Βουλή. Εξηγούμε τους λόγους που επιλέγουμε να γίνουμε κόμμα μόνο όταν εκτιμήσουμε μεγάλες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή. Αυτό είναι το ελάχιστο ύψος που βάζουμε τον πήχη και όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας.
Έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο επικράτησης αξιοκρατίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο αυτό όπως και άλλα σχέδια θα τα αποκαλύψουμε σε λεπτομέρειες μόνο όταν συμμετέχουμε σε εθνικές εκλογές. Προς το παρόν δίνουμε απλά μια πολύ γενική ιδέα. Η αξιοκρατία είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πρόοδο και τη ευημερία της χώρας. Τόσα χρόνια το μόνο κριτήριο επιλογής ήταν οι διασυνδέσεις με τα δύο καθεστωτικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Όταν στην κορυφή της ελληνικής κοινωνίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, βρίσκονται άνθρωποι με μέτρια η κακά προσόντα, τότε έρχεται η καταστροφή όπως και έγινε. Όταν στη κορυφή βρίσκονται οι ικανότεροι, τότε η χώρα προοδεύει. Εκτός του ότι η επικράτηση αξιοκρατίας θα βοηθήσει στη πρόοδο και την ευημερία της χώρας, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας τόσο για προσλήψεις όσο και για προαγωγές. Με όλα αυτά θα αλλάξει και η ψυχολογία και θα δημιουργήσει momentum στην οικονομία που είναι κατά το ήμισυ ψυχολογία.
Σαν κίνηση πολιτών δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τα σχέδια μας, παραμένουν απλά ασκήσεις επί χάρτου. Ως κόμμα της Βουλής μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, ως μέλος συγκυβέρνησης ακόμα περισσότερα και ως κόμμα (η τμήμα κόμματος) εξουσίας πάρα πολλά. Λέμε λοιπόν ότι θα:
  • διεξαγάγουμε έρευνες για διαφθορά
  • φέρουμε πολλές ξένες επενδύσεις
  • δημιουργήσουμε ανάπτυξη
  • λύσουμε οικονομικά και άλλα προβλήματα
  • επιφέρουμε αξιοκρατία
  • προκαλέσουμε προσλήψεις και προαγωγές
Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που θα κάνουμε. Θα κάνουμε πολύ περισσότερα. Όμως δεν θα κάνουμε τίποτα από όλα αυτά εάν δεν μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη να το κάνουμε. Έχουμε τη πρόθεση και έχουμε κάνει τη προεργασία. Εάν θα γίνουν πράξη θα εξαρτηθεί από το πόσο ψηλά θα μας ανεβάσει ο ελληνικός λαός.