Μόνο εμείς θα κάνουμε μια Νέα Αρχή για τη χώρα

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο των νέων
φυλακών πολιτικών & συνεργών
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Οι πολίτες απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν οι διεφθαρμένοι και όσοι εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού, εκ προθέσεως η εξ αμελείας. Δεν μπορεί ο πολίτης να ζορίζεται όταν ξέρει ότι όλα τα λαμόγια που είναι υπεύθυνα, είναι μια χαρά. Ούτε οι πολιτικοί που είναι ικανοί και έντιμοι μπορούν να προχωρήσουν. Τώρα το βάρος της καταστροφής, της διαφθοράς και της ανικανότητας πέφτει σε όλους και ιδιαίτερα στα καθεστωτικά κόμματα.
Υπάρχουν με βεβαιότητα ικανοί και έντιμοι άνθρωποι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα θα θέλουν να γίνει ξεκαθάρισμα μέσα στα κόμματα τους, στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. 
Να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά, η ήρα από το στάρι. Δεν θα πάρουν όμως ποτέ την πρωτοβουλία και ακόμη εάν το κάνουν δεν θα τα καταφέρουν. Μεγάλο μέρος από το κόμμα τους και τον ιστό της αράχνης που έχει απλώσει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι η ήρα η τα ξερά.
Οι καθεστωτικοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι θα βάλουν τάξη στο Δημόσιο αλλά θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Θα κρατήσουν τους άχρηστους και διεφθαρμένους δικούς τους στις καλύτερες θέσεις και θα πειράξουν όλους τους άλλους. Ενδέχεται να θυσιάσουν και μερικούς δικούς τους που δεν έχουν όμως καλές διασυνδέσεις. 
Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πειράξουν το Δημόσιο γιατί είναι ενάντια στην ιδεολογία τους. Επίσης ένα τμήμα του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΑΝΕΛ προέρχονται από την ΝΔ και είναι πρώην καθεστωτικοί. Έτσι δεν θα «πειράξουν» τα κόμματα από όπου προέρχονται κατά ένα μικρό (ΣΥΡΙΖΑ) η μεγάλο (ΑΝΕΛ) μέρος.
Ούτε στους ξένους δίνουμε την εντύπωση της σοβαρής χώρας. Δεν μπορούν να εμπιστευτούν μια χώρα που δεν αποδίδονται ευθύνες και δεν τιμωρείται ποτέ κανένας. Ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ σε μια τέτοια χώρα που όλα τα λαμόγια παραμένουν ατιμώρητα. Η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως ξένες επενδύσεις. Λόγω της κατάστασης δεν υπάρχει περίπτωση για σημαντικές εγχώριες δημόσιες η ιδιωτικές επενδύσεις. Ούτε το ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε και οι Έλληνες ιδιώτες έχουν τέτοιες δυνατότητες. Οι ξένες επενδύσεις, ιδιωτικές η δημόσιες, είναι η μόνη μας ελπίδα.
Τα ζητήματα είναι τρία: 1) κακοδιαχείριση 2) σκάνδαλα 3) λεηλασία και διαφθορά. Η χώρα καταστράφηκε και δεν αποδόθηκε σε κανένα η ευθύνη ούτε καν η πολιτική. Κανείς δεν έφταιξε, όλοι είναι αθώοι. Τόσα σκάνδαλα και δεν πλήρωσε κανένας. Ο μόνος που έκλεψε ήταν ο Τσοχατζόπουλος. Κανένας άλλος δεν έκλεψε. Μεγάλη διαφθορά στο Δημόσιο και αποκαλύφθηκαν μόνο κανα δυο υποθέσεις. Όλοι οι άλλοι οι διεφθαρμένοι παραμένουν στις θέσεις τους, κρατάνε τα κλεμμένα και πιθανώς συνεχίζουν τις βρωμοδουλειές τους.
Χρειάζεται εκτεταμένη απονομή Δικαιοσύνης και απόδοση ευθυνών. Για αυτό σχεδιάζουμε ειδικές φυλακές γιατί οι υποθέσεις θα είναι εκατοντάδες και όχι απλά δεκάδες. Θα δημιουργήσουμε Ειδική Επιτροπή για να εξετάσει τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια. Στη Μεγάλη Βρετανία που είναι αναπτυγμένη δημοκρατία έγινε έρευνα υπό τον John Chilcot για τον πόλεμο του Ιράκ. Στην Ελλάδα έγινε κάτι πολύ μεγαλύτερο, Εθνική Οικονομική Καταστροφή και τα καθεστωτικά κόμματα το κουκούλωσαν.
Πρόγραμμα ευνοϊκής μεταχείρισης για συνεργασία, θα εφαρμόσουμε στο Δημόσιο γενικότερα και όχι μόνο για τους πολιτικούς. Όποιος συνεργάζεται θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Επίσης θα δώσουμε κίνητρα και αμνηστία σε πολίτες που καταγγέλλουν διαφθορά στο Δημόσιο. Θα κάνουμε και όλα όσα έχουμε ήδη αναφέρει. Είμαστε η μοναδική ελπίδα για να μπουν τα πράγματα σε τάξη και να γίνει μια Νέα Αρχή για την Ελλάδα.