Η αποτελεσματικότητα της Νέας Αρχής προσεγγίζει το άπειρο

Καθεστωτικός πολιτικός με τα χρήματα των φορολογούμενων
Αποτελεσματικότητα είναι ο λόγος του αποτελέσματος προς το κόστος. Ο λόγος περιλαμβάνει δύο μεγέθη, το αποτέλεσμα και το κόστος. Συνήθως όσο πιο μεγάλο είναι το κράτος τόσο λιγότερο αποτελεσματικό. Το μικρό κράτος όμως δεν είναι απαραίτητα και αποτελεσματικό. Δεν έχει μόνο σημασία το κόστος του Δημόσιου τομέα αλλά και τι αποτέλεσμα η προϊόν παράγεται. Το κόστος του Δημόσιου τομέα καλύπτεται από τους φόρους. Εκτός από το πόσοι είναι οι φόροι πρέπει να εξετάζουμε και που πηγαίνουν.
Οι πολίτες μπορούν να δεχτούν ακόμη και ψηλή φορολόγηση όταν ξέρουν ότι οι φόροι που πληρώνουν «πιάνουν τόπο». Όταν ξέρουν ότι ακόμη και το τελευταίο 1 € του φορολογούμενου δεν πάει χαμένο και χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, πλατείες, πάρκα κλπ σε ένα λογικό κόστος δεν αντιδρούν τόσο πολύ στη φορολόγηση. Μπορούν ακόμη να δεχτούν οι φόροι τους να βοηθούν όσους βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ξέρουν όμως ότι τα δημόσια έργα φτιάχνονται με δύο και τρεις φορές το πραγματικό κόστος και τα χρήματα τους τελικά καταλήγουν στις τσέπες κάθε λογής Καθεστωτικών μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοδημοσιογράφων, πολιτικών κλπ. Ξέρουν ότι τα χρήματα τους ταϊζουν κομματικούς στρατούς στο Δημόσιο για να προσφέρουν λίγη και κακής ποιότητας εργασία.
Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανάγει σε τεράστιο επικοινωνιακό θέμα την μείωση των ενοικίων του υπερβολικά σπάταλου κόμματος. Κανείς δεν ξέρει τα έξοδα του κόμματος και πιθανώς ούτε ο πρόεδρος του κόμματος. Ο μπαγαπόντης Μητστοτάκης προσπαθεί να εστιάσει επικοινωνιακά στη μείωση των ενοικίων και όχι στα έξοδα που παραμένουν τεράστια. Οι 9,000 € το μήνα αποτελούν σημαντική μείωση από τις 95,0000 χιλ που ήταν στη Συγγρού. Υπολογίζουν έξοδα ΔΕΗ 5,000 €. Οι υπάλληλοι είναι μεταξύ 200-300 και μόνο οι σωφέρ 25. Εάν θεωρήσουμε 1,000 - 1,500 € συνολικά έξοδα για τον κάθε υπάλληλο, έχουμε 200,000 με 450,000 € μόνο τα έξοδα μισθοδοσίας. Ενδέχεται τα μηνιαία έξοδα να πλησιάζουν τις 500,000 € το μήνα.
Τα έξοδα της Νέας Αρχής είναι μηδενικά σε μηνιαία βάση και μηδενικά σε σύνολο πενταετίας. Με μηδενικά έξοδα έχουμε αναπτύξει πιο αξιόλογες θέσεις και προτάσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Ο λόγος ενός αριθμού με το μηδέν είναι το άπειρο. Η αποτελεσματικότητα μας προσεγγίζει το άπειρο. Εδώ επιβάλλεται να αναφέρουμε μια ιστορία που μας είπε ένας φίλος της Νέας Αρχής και ισχυρίζεται ότι είναι αληθινή.

Ήταν κάποιος που πήγαινε κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Καθόταν πάντα στα μπροστινά τραπέζια, άνοιγε πολλά μπουκάλια και πέταγε λουλούδια στους τραγουδιστές. Είχε οικονομική άνεση αλλά δεν δικαιολογούσε τέτοια καταναλωτική συμπεριφορά. Ο φίλος της Νέας Αρχής που ήταν και δικός του φίλος, σε κάποια συζήτηση σχολίασε αυτή τη συμπεριφορά και υπαινίχθηκε ότι μπορεί να είναι σπάταλη. Αυτός απάντησε με μεγάλη σοβαρότητα: “Εγώ δεν είμαι σπάταλος. Στο δίπλα τραπέζι είναι μια παρέα που ανοίγουν κάθε βράδυ Βlack Label. Στη δικιά μας παρέα παίρνουμε το απλό. Οι δίπλα είναι σπάταλοι, εμείς όχι».

 Τη ίδια λογική έχει και η Νέα Δημοκρατία. Κάνει σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ που είναι λίγο πιο σπάταλο. Η Νέα Δημοκρατία είναι σαν την παρέα με το απλό μπουκάλι ενώ το ΠΑΣΟΚ αυτή  με το Βlack Label. Και τα δύο κόμματα είναι εξαιρετικά σπάταλα τόσο στη κομματική διαχείριση όσο και στη διακυβέρνηση της χώρας. Εάν έρθει εκείνη η μαύρη μέρη που τα τρία Καθεστωτικά κόμματα θα συγκυβερνήσουν, για ένα πράγμα μπορεί να είναι σίγουροι οι πολίτες. 
Μπορεί να έχουν απόλυτη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η κατασπατάληση των χρημάτων τους περίπου στο ίδιο μοτίβο με το παρελθόν. Ευτυχώς για τους ψηφοφόρους της κέντρο+δεξιάς υπάρχει μια άλλη επιλογή με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα να αγγίζει το άπειρο. Στο χέρι τους στη κυριολεξία είναι να την επιλέξουν, με αυτό που θα ρίξουν στη κάλπη.