Θα τους βάλουμε φυλακή και θα φέρουμε πίσω τα κλεμένα

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι ξένοι επενδυτές, κατά ένα παράξενο τρόπο, συμπλέουν στις απόψεις τους με τους Έλληνες πολίτες. Οι ξένοι επενδυτές, όπως και οι Έλληνες, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα δύο κόμματα που έκαναν κάκιστη οικονομική διαχείριση και κατέστρεψαν οικονομικά τη χώρα. Το ίδιο συμβαίνει και με την ατιμωρησία των ενόχων. Πως το ξέρουμε; Το ξέρουμε γιατί μας το λένε. Μέσω της δράσης World Hellenes έχουμε αναπτύξει σχέσεις με ομογενείς και φιλέλληνες επενδυτές. Θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Τις συνθήκες μας τις εξηγούν. Δεν τις παρουσιάζουμε στο σύνολο τους γιατί έχουμε κάνει αρκετή δουλειά και δεν θέλουμε να προσφέρουμε «έτοιμο φαγητό» στη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα καθεστωτικά κόμματα.
Μία από τις συνθήκες είναι να πληρώσουν οι ένοχοι. Η ατιμωρησία δείχνει έλλειψη σοβαρότητας και ικανότητας από τη μεριά της Πολιτείας. Δεν μπορούν ποτέ σοβαροί ξένοι επενδυτές να εμπιστευτούν μια χώρα όπου υπάρχει μεγάλη διαφθορά και κανείς ποτέ δεν τιμωρείται. Αφού κανείς δεν τιμωρείται, είναι ολοφάνερο στον καθένα ότι η διαφθορά θα συνεχίσει να θριαμβεύει. Σε μια χώρα με μεγάλη διαφθορά, οι μόνοι επενδυτές που έρχονται είναι απατεώνες, για κομπίνες και αρπαχτές.
Για να πείσουμε ότι εμείς θα τους βάλουμε φυλακή, πρέπει να εξηγήσουμε τους λόγους που δεν μπαίνουν φυλακή. Ο ένας είναι ότι μεταξύ κατεργαραίων υπάρχει κατανόηση. Εάν θέλουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι αυτά που κάνουν δεν πρέπει να στραφούν ενάντια σε άλλους κατεργαραίους. Παραπλήσιο είναι και το ότι οι μεν «κρατάνε» τους δε. Αυτό αφορά το παρελθόν ενώ ο προηγούμενος λόγος αφορά το μέλλον. Μπορεί να τους «κρατάνε» με στοιχεία για απάτες η προσωπικές αδυναμίες και πάθη. Στη δεύτερη περίπτωση δεν είναι παράνομο αλλά όμως πολιτικά καταστροφική η αποκάλυψη των στοιχείων.
Ο άλλος λόγος είναι οι στενές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα στα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όλοι απατεώνες. Όταν όμως κάποιος είναι μαζί με τον απατεώνα από την ΜΑΚΙ, την ΟΝΝΕΔ (η τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ) και γνωρίζονται καλά επί πολλά χρόνια, του είναι δύσκολο να τον βάλει στη φυλακή και να καταστρέψει την πολιτική του καριέρα. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα από τη καθημερινή ζωή. Εάν ξέρουμε ότι ο αδελφός μας η ο κολλητός μας έχει μπλέξει σε παρανομίες, θα τον καταδώσουμε στην αστυνομία; Κανονικά θα έπρεπε αλλά κανείς δεν το κάνει. Απλά θα προσπαθήσουμε να τον νουθετήσουμε να αλλάξει συμπεριφορά.
Ένας τρίτος λόγος είναι η πολιτική ζημιά που θα γίνει στο ίδιο το κόμμα. Εάν αρκετά πρόσωπα πρώτης γραμμής της ΝΔ η του ΠΑΣΟΚ καταδικασούν για απάτες, μίζες, κομπίνες, διαφθορά κλπ δεν θα είναι ένα σοβαρό πολιτικό πλήγμα για το κόμμα; Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά αυτοί είναι από τους βασικότερους. Ποτέ κυβέρνηση ΝΔ η ΠΑΣΟΚ ( Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι) δεν θα βάλει στη φυλακή κανένα. Βρήκαν απλά τον Τσοχατζόπουλο και κανα δυό άλλους, σαν αποδιοπομπαίους τράγους, για να τους φορτώσουν τις ευθύνες όλων και να καταλαγιάσουν τη λαϊκή οργή.
Εκτός από  επιθυμία των ξένων επενδυτών, είναι και ελληνικό λαϊκό αίτημα να πληρώσουν επιτέλους οι ένοχοι διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Είναι από τα πρώτα που μας λένε οι φίλοι και υποστηρικτές της κίνησης. «Μπορείτε να τους βάλετε φυλακή και να πάρετε πίσω τα κλεμένα»; Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην εξαπατούμε τους Έλληνες όπως άλλα κόμματα.
Το τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη όμως δεν νομοθετεί αλλά η Βουλή και συγκεκριμένα η κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία και περνάει τους νόμους. Επιπλέον η Βουλή μπορεί να συγκροτήσει εξεταστικές επιτροπές και να προωθήσει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα μπορεί να βάλει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις ώστε με τις ενέργειες τους να προωθήσουν την τιμωρία των ενόχων. Έτσι ενώ το τελευταίο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη, η όποια κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά ώστε να συμβάλλει στην τιμωρία των ενόχων.
Ερχόμαστε τώρα στη τιμωρία των ενόχων. Δεν είναι όλοι ένοχοι και δεν αποδεικνύεται σε όλες τις περιπτώσεις η ενοχή. Δεν πρέπει να τους καταδικάσουμε όλους εκ των προτέρων. Επίσης θα υπάρξουν περιπτώσεις που ενώ θα είναι ένοχοι, θα διαφύγουν της τιμωρίας. Το σημαντικό είναι ότι εάν υπάρχει η πολιτική βούληση και παρόλο που το τελευταίο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη, θα υπάρξουν πολλές τιμωρίες ενόχων. Επίσης πρέπει με κάποιο τρόπο να επιστραφούν πίσω στους Έλληνες αυτά που οι ένοχοι έκλεψαν. Ανήκουν στους Έλληνες και πρέπει να επιστραφούν στους Έλληνες.
Εμείς στη Νέα Αρχή έχουμε την πολιτική βούληση γιατί δεν συντρέχει κανένας λόγος από αυτούς που προαναφέρθηκαν για την μη τιμωρία των ενόχων. Αρκετοί περάσαμε από τη ΝΔ και λιγότεροι από το ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή αλλά σε μεσαίο επίπεδο. Δεν έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων ώστε να μας αποτρέπει να επιδιώξουμε την τιμωρία τους. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να μας κρατάνε. Πριν παρουσιαστεί η ηγετική ομάδα της ΝέαςΑρχής, θα ελεγχθούν προσεκτικά ώστε να μην υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. Τέλος, η τιμωρία προσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν είναι πολιτικό πλήγμα αλλά αντίθετα μας ευνοεί πολιτικά. Σκοπός μας είναι να αντικαταστήσουμε τη ΝΔ και το κεντρώο παλιό ΠΑΣΟΚ με ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα όπου θα συμμετέχουμε και εμείς.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ.

Τη πολιτική βούληση την έχουμε. Για να το κατορθώσουμε πρέπει να μας δώσει τη δύναμη ο ελληνικός λαός.