Πρόταση ανακωχής

Βρισκόμαστε σε μετωπική σύγκρουση με το γαλαζοπράσινο Καθεστώς. Η σύγκρουση αυτή θα κλιμακώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η ανακωχή στην Συρία μας επιβάλλει να καταθέσουμε μια πρόταση ανακωχής στους Καθεστωτικούς. Θεωρούμε ότι δεν θα την δεχτούν γιατί είναι εξαιρετικά υπερόπτες. Εάν όμως γνώριζαν ότι γνωρίζουμε, θα δεχόντουσαν οποιοαδήποτε πρόταση παρακαλώντας. Εμείς καταθέτουμε τη πρόταση ώστε από τη μεριά μας να μην είμαστε υπεύθυνοι για το ότι θα ξεφύγει η κατάσταση.
Η πρόταση ανακωχής περιλαμβάνει αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε. Τα έχουμε ήδη αναφέρει αλλά τα επαναλαμβάνουμε ώστε να αποτελέσουν μέρος της πρότασης.

  •  Δημιουργία νέου κέντρο + δεξιού σχήματος στο οποίο θα συμμετέχουμε και εμείς. Στο σχήμα θα αξιοποιηθούν πραγματικά ικανοί και έντιμοι Καθεστωτικοί. Όλοι ισχυρίζονται ότι είναι ικανοί και έντιμοι αλλά για πόσους είναι αλήθεια;
  • Κάθαρση και αξιοκρατία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι απατεώνες θα μπουν στη φυλακή και θα δώσουν πίσω τα κλεμμένα. Οι ανίκανοι θα πάνε στα σπίτια τους. Η αρχή και το παράδειγμα της αξιοκρατίας θα γίνει από το νέο κέντρο + δεξιό σχήμα.
  • Ουσιαστική και σε βάθος έρευνα για τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια. Απόδοση πολιτικών ευθυνών και εάν προκύψει ποινικών.
  • Οι θέσεις και η τοποθέτηση του νέου σχήματος θα βρίσκονται στα γενικά πλαίσια που περιγράφουμε. Αποτελούν την Τελική Ιδεολογία που θα επικρατήσει παγκόσμια σε λίγες δεκαετίες.

Αυτά όλα θα τα καταφέρουμε είτε έτσι είτε αλλιώς. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Η μία είναι να προηγηθεί μακροχρόνιος πόλεμος μέχρις εσχάτων με το Καθεστώς. Θα νικήσουμε με βεβαιότητα γιατί θα έχουμε τη στήριξη του λαού. Τη στήριξη του λαού θα την αποκτήσουμε γιατί αντίθετα με το Καθεστώς, εκπροσωπούμε πραγματικά τα συμφέροντα του. Μετά το τέλος του ανελέητου πολέμου δεν θα υπάρξει κανένα έλεος για τους ηττημένους. Θα έχουν τη σκληρή μοίρα των ηττημένων. 
Η άλλη εναλλακτική είναι να δεχτούν οι Καθεστωτικοί την πρόταση ανακωχής και να αποφύγουμε όλες τις δυσάρεστες εξελίξεις. Θα προχωρήσουμε μαζί με τους έντιμους και ικανούς Καθεστωτικούς που είναι αρκετοί. Η πρόταση δεν ισχύει επ’ αόριστον. Όταν βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της ανατροπής του Καθεστώτος και έχουμε κερδίσει τον πόλεμο δεν θα έχουμε κανένα λόγο να δεχτούμε ανακωχή.