Χίτλερ ΕΕ και Εβραίοι

Ο Ανρί ντε Σαιν Σιμόν και ο Βίκτωρ Ουγκώ όταν ονειρευόντουσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν φανταζόντουσαν ότι το όνειρο τους θα προσπαθούσε να πραγματοποιηθεί μέσω του Ιμπεριαλισμού του Χίτλερ. Οι πρώιμοι σοσιαλιστές ήταν ουτοπικοί, διατύπωναν ένα όνειρο αλλά δεν εξέταζαν πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Μάλλον θα είχαν αγαθές προθέσεις εάν κρίνει κανείς από τις απόψεις που είχαν εκφράσει.
Άλλοι που ακολούθησαν ήταν πιο πρακτικοί και έψαχναν τρόπους για να πετύχουν το στόχο. Θεώρησαν ότι ο επεκτατικός εθνικισμός της Γερμανίας θα ήταν ένας αποδεκτός τρόπος. Δεν υποστήριξαν αυτή την άποψη όλοι όσοι ήταν υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης αλλά μια μερίδα το έκανε. Γενικά στο στρατόπεδο τις Ενωμένης Ευρώπης συναντώνται όλες οι τάσεις, προθέσεις και ιδεολογίες. Άλλοι έχουν αγαθούς και αλτρουιστικούς σκοπούς και άλλοι σκοτεινούς και ιδιοτελείς. Το βασικό σκεπτικό πίσω από την Ενωμένη Ευρώπη είναι για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται και κάνουν το μέσο αυτοσκοπό. Έτσι για μερικούς η Ενωμένη Ευρώπη έγινε αυτοσκοπός. Τέτοιοι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί σήμερα.

Έχει διατυπωθεί επίσης η άποψη ότι ο Χίτλερ είχε υποστηριχτεί και από Εβραίους. Μπορεί να φαντάζει τελείως τρελό αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί να μην είναι. Όπως έχει εξηγηθεί και σε προηγούμενο άρθρο, η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης δημιουργήθηκε πιθανότατα στις Σταυροφορίες που βασικό σκοπό είχαν την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων. Έτσι στο Χίτλερ μπορεί κάποιοι να είδαν αυτόν που εκτός του ότι θα ένωνε την Ευρώπη θα απελευθέρωνε στη συνέχεια τους Αγίους Τόπους.
Πως εξηγείται λοιπόν η εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζί; Ο Στάλιν για να μείνει απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στράφηκε και εναντίον των υποστηρικτών και συνεργατών του. Μπορεί ο Χίτλερ να τους την «έφερε» και να προσπάθησε να εξοντώσει αυτούς που αρχικά τον στήριξαν για να μείνει και αυτός απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Αυτή την άποψη βρίσκω πιο λογική εάν πράγματι είχε βοηθηθεί από τους Εβραίους. Έχω διαβάσει και άλλες απόψεις τις οποίες παραθέτω. Έχει υποστηριχθεί λοιπόν ότι η γενοκτονία είχε σχεδιαστεί ώστε να συγκινηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη και να ιδρυθεί στη συνέχεια το κράτος του Ισραήλ. Μπορεί να ξέφυγε εκτός ελέγχου και αντί μικρής κλίμακας να έγινε σε μεγάλη.
Οι άλλες εξηγήσεις είναι μεταφυσικές. Μπορεί ο Χίτλερ να ήταν μια τιμωρία για τον περιούσιο λαό ανάλογη με τα Σόδομα και Γόμορα γιατί είχαν ξεφύγει από το δρόμο του Θεού. Οι μοναχοί υποβάλλονται σε νηστεία και αγρύπνια δηλαδή σε κακουχίες. Μερικοί ακραίοι καθολικοί υποβάλλουν τον εαυτό τους σε βασανιστήρια. Το ίδιο συμβαίνει και με μουσουλμάνος που αυτομαστιγώνονται. Πολλές αιρέσεις έχουν αυτοκτονήσει ομαδικά. Μπορεί η εξόντωση των Εβραίων να ήταν και τα δύο μαζί δηλαδή πρώτα κακουχίες και μετά έξοδος από αυτή τη ζωή. Εάν δεχτούμε τη μετά θάνατο ζωή η πολλές ζωές μέσα από μετενσαρκώσεις, τότε αυτή η ζωή δεν έχει μεγάλη σημασία μπροστά στην αιωνιότητα. 

Δεν υποστηρίζω καμία άποψη από αυτές που ανέφερα, απλά τις εξετάζω με ενδιαφέρον. 

Τ. Δ.