Νεοδημοκρατιάδα Β

Σάμπυ Μιωνής
Συνέχεια του προηγούμενου άρθρου και συμπληρωματικό των


Ο Βασίλης Μεϊμαράκης, γενάρχης της πολιτικής οικογένειας, είχε ταχθεί εναντίον της αντίστασης και υπερ της κυβέρνησης Τσολάκογλου. Πολλά μέλη της οικογένειας Μεϊμαράκη είχαν ύποπτο ρόλο στην διάρκεια της κατοχής. Δύο ξαδέλφια του Κωνσταντίνου Καραμανλή καταδικάστηκαν ως δωσίλογοι, ο Θάνος και ο Δανιήλ. Ο Θάνος είχε αναπτύξει δράση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Δανιήλ ήταν και βουλγαρόφιλος και έγινε κάποια στιγμή καλόγερος στο Άγιο Όρος.

Η κυρία Μπριγκίτα Παπασταύρου ήταν υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Γεωργίου Ράλλη. Έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται για την υπόθεση της Αγροτουριστικής. Είχε στενές σχέσεις με τον ΔΟΛ και το  πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή. Ο Σταύρος Παπασταύρου μαθήτευσε στο Κολέγιο και φοίτησε στη Νομική Αθηνών και το Harvard. Ξεκίνησε ως γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Έγινε Πρόεδρος της Νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού-Λαϊκού Κόμματος της ΕΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της παγκόσμιας οργάνωσης κεντροδεξιών νεολαιών. Ο Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε γραμματέα Διεθνών Σχέσεων στη ΝΔ και τον έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
          Το 2009 τάχθηκε στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη. Πάραυτα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Σαμαρά. Ήταν επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Το όνομα του είχε πολλές φορές ακουστεί για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Κατ’ εντολή του Σαμαρά συνόδευσε τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη στην Ελβετία για να συζητήσουν με την κυβέρνηση σχετικά με τις λίστες των Ελλήνων καταθετών στα εκεί τραπεζικά ιδρύματα.   
          Όπως έχει ήδη γραφεί ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνεργάτης στην εταιρεία MG Capital Advisors με την γυναίκα του Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκυ που φέρεται να είναι εβραϊκής καταγωγής . Ήταν επίσης συνεργάτης με το Σάμπυ Μιωνή στην Capital Management Advisors που είχε καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ από την ελβετική Julius Baer ότι έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η εταιρεία πουλήθηκε στη Eurobank όπως και η Telesis Χρηματιστηριακή με την οποία φέρεται να συνδέεται. Να θυμίσω ότι στη διεύθυνση της εταιρείας βρίσκονταν οι Βίκτωρ Πιζάντε, Βίκτωρ Άσερ και Μαρίνα Εφραίμογλου που είναι ξαδέλφη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ο Σάμπυ Μιωνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και το 2006 μετακόμισε μόνιμα στο Ισραήλ. Μαθήτευσε στο Κολέγιο Αθηνών όπου συχνά δήλωνε με μεγάλη περηφάνεια την εβραϊκή καταγωγή του. Σπούδασε στο κολέγιο Brandeis των ΗΠΑ που στηρίζεται  οικονομικά από την παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα. Είναι μέλος πολλών εβραϊκών οργανώσεων.  Η μητέρα του Σάμπυ Μιωνή δούλευε για χρόνια στην Ισραηλινή πρεσβεία. Ο ίδιος εμφανίστηκε το 2010 ως εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού στρατού φορώντας στρατιωτική στολή. Ο Σάμπυ Μιωνής φέρεται να είναι μεγαλοπαράγοντας στο πολιτικό παρασκήνιο του Ισραήλ. 
Διώκεται από την Αμερικανική δικαιοσύνη για υπόθεση φοροδιαφυγής αλλά το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του. Ο Εχούντ Μπαράκ διετέλεσε πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ. Είχε δηλώσει ότι «ο κόσμος άλλαξε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τον πόλεμο στο Ιράκ και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες χρειάζονται διευθύνσεις που να γνωρίζουν καλά τη νέα πραγματικότητα και τις γεωπολιτικές ισορροπίες». Έχει στενές διασυνδέσεις με τη Μοσάντ και πολλές εμπιστευτικές πληροφορίες είναι στη διάθεση του. Είναι επίσης συνεργάτης του Σάμπυ Μιωνή. Τη γνωριμία φαίνεται να έκανε η Ελληνοαμερικανίδα Αριάνα Χάφινγκτον .
Στον ίδιο λογαριασμό των 550,000,000 € της λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται οι Φώτης Μπόμπολας, Άγγελος Μεταξάς, Νικόλαος Βάγγερ και Μάκης Λεβή. Άλλα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ είναι: Μωυσής Κωνσταντίνης ( Πρόεδρος του ΚΙΣ), Μπενρουμπής, Μάτσας, Μοδιάνο κλπ.

Τ. Κ.