Μικρή μειοψηφία της κεντροδεξιάς η Νέα Δημοκρατία

το ποσοστό ( 20%) της κεντροδεξιάς
που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία
Η Νέα Δημοκρατία είναι ακόμη η πρώτη δύναμη της κεντροδεξιάς. Ταυτόχρονα εκφράζει μια πολύ μικρή μειοψηφία της κεντροδεξιάς. Το 2004 είχε πάρει 3,35 εκατομμύρια ψήφους. Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα είναι σχεδόν 10 εκατομμύρια. Επειδή δεν έχουν «καθαριστεί» οι εκλογικοί κατάλογοι, ο πραγματικός αριθμός είναι χαμηλότερος. Περίπου οι μισοί δηλαδή 4,5 εκατομμύρια είναι κεντροδεξιοί. Τα 3,35 εκατομμύρα είναι ένα ποσοστό σχεδόν 75% δηλαδή τα 3/4. Το 2004 μπορούσαμε να πούμε ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφραζε τη μεγάλη πλειοψηφία της κεντροδεξιάς.

Στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύριο ψήφους. Αυτό είναι ποσοστό 33% δηλαδή το 1/3 των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Μέσα σε μια δεκαετία έχασε 1,8 εκατομμύρια κεντροδεξιούς ψηφοφόρους η το 42% της κεντροδεξιάς. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, περισσότερο από 0,5 εκατομμύριο θα ήθελαν ένα άλλο κόμμα στη κεντροδεξιά. Δηλαδή οι ψηφοφόροι που εκφράζουν είναι λιγότεροι από 1 εκατομμύριο. Αυτό είναι ποσοστό περίπου 20%. Η πρώτη δύναμη της κεντροδεξιάς εκφράζει μόνο το 20% της κεντροδεξιάς και δεν εκφράζει το υπόλοιπο 80%. Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αυτό αποτυπώνεται πολύ καλά στο γράφημα που παρουσιάζεται.
Αυτά δεν τα βλέπουν όλοι όσοι εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν, εγχώριοι και ξένοι; Τι μπορεί να κάνει ένα κόμμα που εκφράζει μόνο το 20% της παράταξης; Εάν είχε παρουσιαστεί άλλη αξιόλογη εναλλακτική, η Νέα Δημοκρατία θα είχε εξαφανιστεί. Η άλλη εναλλακτική, αργά η γρήγορα θα παρουσιαστεί και η Νέα Δημοκρατία θα εξαφανιστεί.
Οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι είναι ένα σπουδαίο και δυνατό κόμμα. Είναι ένα διαλυμένο και ληγμένο κόμμα. Παρ’ όλο που έχει λήξει, πολλοί καταναλωτές – ψηφοφόροι εξακολουθούν να το αγοράζουν – ψηφίζουν λόγω έλλειψης ανταγωνιστικών προϊόντων - κομμάτων. Οι περισσότεροι δεν αγοράζουν τίποτα δηλαδή δεν ψηφίζουν κανένα κόμμα.
Το τέλος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έρθει πολύ σύντομα. Δεν εκφράζει τη κεντροδεξιά παράταξη, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της. Το τέλος της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει απο ένα νέο σχήμα που θα εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κεντροδεξιάς όπως έκανε παλαιότερα η Νέα Δημοκρατία. Το νέο σχήμα θα είναι μια νέα αρχή για τη κεντροδεξιά και τη χώρα.