Είμαστε η Νέα Δημοκρατία

Πριν λίγες ημέρες είχα μια συνάντηση με ένα φίλο και συναγωνιστή (στη ΝΔ) από τα παλιά. Περιληπτικά μου είπε τα εξής:

«Εάν σκοτώσω ένα κουνούπι αισθάνομαι τύψεις. Θα σκότωνα με μεγάλη χαρά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς καθόλου τύψεις. Διαφωνώ σε πάρα πολλά σημεία με την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ότι έχει μικρότερη ευθύνη από το ΠΑΣΟΚ για την καταστροφή της χώρας αλλά έχει όμως σημαντική ευθύνη. Επικρατεί ευνοιοκρατία, οικογενειοκρατία και μεγάλη αναξιοκρατία.
Παρ’ όλα αυτά παραμένω και εξακολουθώ να δραστηριοποιούμαι ενεργά στη Νέα Δημοκρατία. Τη εποχή του δικομματισμού ήταν η μόνη εναλλακτική για ένα κεντροδεξιό. Για ανθρώπους σαν και εμένα δεν υπάρχει ακόμη άλλη εναλλακτική. Οι Χρυσαυγίτες είναι πατριώτες αλλά πολύ ακραίοι σε αρκετές τοποθετήσεις τους. Κόμματα όπως η Δράση και η Δημιουργία Ξανά δεν με εκφράζουν γιατί υποστηρίζουν τον νεοφιλελευθερισμό και δεν έχουν πατριωτική στάση.

Ιδεολογικά η Νέα Αρχή με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό. Μόνο εσείς είσαστε κοντά στα πιστεύω μου. Όμως είσαστε οργάνωση-φάντασμα. Δεν είσαστε ούτε καν κόμμα αλλά κίνηση. Για αυτούς τους λόγους παραμένω ακόμη στη Νέα Δημοκρατία. Διαβάζω άρθρα που γράφονται σε αυτό το e Βήμα πολιτών. Θέλουν να μας εξοντώσουν και να μας εξολοθρεύσουν (τους Νεοδημοκράτες). Αφού παλαιότερα δίναμε μαζί αγώνες δίπλα – δίπλα, πρέπει τώρα να σκοτωθούμε μεταξύ μας; Νοιώθω την ανάγκη να δικαιολογηθώ και θα ήθελα να δημοσιευθεί η άποψη μου».  

Του είπα τα εξής:

Όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στον επίσημο ιστότοπο μας και στα άρθρα που δημοσιεύονται. Χρειάζεται διάβασμα και λίγο ψάξιμο. Οι λόγοι που φαινομενικά είμαστε οργάνωση-φάντασμα υπάρχουν. Θα σου κάνω και λιανά έναν πολύ βασικό λόγο. Με λίγη φαντασία θα μπορούσες να το είχες καταλάβει. Άνθρωποι λιγότερο έξυπνοι από εσένα μπόρεσαν και το κατάλαβαν. Απλά διάβασαν αυτά που γράφουμε.
Έχουμε σε δύο σελίδες διάφορες οργανώσεις που ενώθηκαν για να δημιουργηθεί η Νέα Αρχή. Φαντάζομαι δεν το κοίταξες ποτέ. Δύο από αυτές χρειάζονται προσοχή. Η μία είναι η Αντί-ΝΔ και η άλλη οι Νέο-Καραμανλικοί. Οι δύο αυτές οργανώσεις έχουν μεγάλη διείσδυση στο κομματικό μηχανισμό και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε οργάνωση-φάντασμα γιατί είμαστε η σκιά της Νέας Δημοκρατίας. Βασικά εμείς είμαστε όλο το υγιές κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. Εάν πάρεις τη παλιά Νέα Δημοκρατία του 40+% και αφαιρέσεις όλους τους άχρηστους, τους ηλίθιους, τα τζάκια, τους διεφθαρμένους, τους προδότες, τους προπαγανδιστές, τους συνωμότες θα μείνει η Νέα Αρχή. Είμαστε ένα πολύ μεγάλο υποσύνολο της παλιάς Νέας Δημοκρατίας.
Μπορούμε να γίνουμε κόμμα μέσα σε λίγες ώρες. Επιμένουμε να είμαστε κίνηση για λόγους που εξηγούμε. Ο βασικότερος είναι ότι είμαστε η Νέα Δημοκρατία και δεν αποτελούμε κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να το γράψουμε έτσι στη επίσημη ιστοσελίδα μας και γράφουμε : « μη εγκλωβισμός υποστηρικτών». Έχουμε πολλούς ανθρώπους σαν και εσένα που είναι ενεργοί στη Νέα Δημοκρατία και δουλεύουν για λογαριασμό μας και σε συνεννόηση μαζί μας. Πολλές από τις τοπικές οργανώσεις που κλείνουν θα ανοίξουν ξανά με τη πινακίδα Νέα Αρχή αντί για Νέα Δημοκρατία. Μερικοί από εμάς έπρεπε να βγουν απέξω ώστε να διατυπώνουν θέσεις, να ασκούν κριτική και να κινούνται ελεύθερα. 
Πολλά από τα άρθρα που γράφονται είναι πράγματι ιδιαίτερα επιθετικά απέναντι σε μέλη, στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι ατομικές απόψεις δεν αποτελούν απόψεις της κίνησης. Αποτελούν το βασικό υλικό που επεξεργάζεται ώστε να διαμορφωθούν οι θέσεις και οι απόψεις της κίνησης. Δεν απευθύνονται σε αυτούς που έχουν η θα αποκτήσουν διπλό ρόλο. Το μεγάλο υποσύνολο που βρίσκεται σε συνεννόηση μαζί μας εξαιρείται. Αφορούν μόνο όσους θα μείνουν αμετανόητοι μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Κ. Ν.