Να σας φτιάξουμε άλλο κόμμα

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
κυρ Σήφη,

Τις προάλλες σου είχε στείλει ένα γράμμα, ο συναγωνιστής Α. Λ. Δεν είναι μόνο συναγωνιστής αλλά και φίλος. Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε και οι δύο περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μας εκεί μέσα. Σκέφτηκα λοιπόν να σου στείλω και εγώ ένα γράμμα. Μπορεί να σου στείλουν και άλλοι συναγωνιστές, τώρα που σε βρήκαμε.

Δεν σας αδικώ καθόλου που νομίζετε ότι όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες. Βλέπετε τους πολιτικούς ηγέτες μας και σκέφτεστε: «Αφού αυτοί είναι έτσι, φαντάσου πως είναι οι άλλοι». Υποθέτετε λανθασμένα ότι στην Ελλάδα υπάρχει σχετική αξιοκρατία όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα επικρατεί μεγάλη αναξιοκρατία παντού. Οι ηγέτες και αυτοί που βρίσκονται στη κορυφή σε όλους τους τομείς, είναι μέτριοι και κάτω του μετρίου. Ειδικά στη ΝΔ, υπάρχει μεγάλη ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία. Υπάρχουν πολλοί ικανότεροι άνθρωποι στη κεντροδεξιά, από αυτούς που αναδεικνύονται στη Νέα Δημοκρατία. Κάποιος εξελίσσεται στη ΝΔ για όλους τους άλλους λόγους εκτός από την αξία του. Υπάρχουν μερικοί ικανοί που είναι διεφθαρμένοι. Πάντως ικανοί και αδιάφθοροι είναι ελάχιστοι.
Ο συναγωνιστής σας κατηγορεί που εξακολουθείτε να υποστηρίζετε την Νέα Δημοκρατία. Πιθανολογώ ότι ο αντίλογος σας είναι ότι δεν έχετε άλλους να υποστηρίξετε. Να σας φτιάξουμε λοιπόν ένα κόμμα όπως ακριβώς το θέλετε και να συνεργάζεστε με αυτό το κόμμα και όχι με τη ΝΔ. Δεν αναφέρομαι στη Νέα Αρχή που δραστηριοποιούμαστε λόγω έλλειψης άλλης εναλλακτικής, μιλάω για ένα άλλο νέο κόμμα. Πες τε μας τι όνομα θέλετε και τι ανθρώπους να το στελεχώσουν και θα τους βρούμε, δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση. Ξέρουμε πολλούς ικανούς και αδιάφθορους ανθρώπους. Φοβούνται όμως την αποτυχία και διστάζουν να αποτολμήσουν το βήμα. Εάν υπάρχει υποστήριξη από το ΕΛΚ, θα κάνουν ουρά.
Δεν είναι μόνο πρόβλημα ανικανότητας και διαφθοράς στη ΝΔ. Εκεί μέσα υπάρχει «κάθε καρυδιάς καρύδι» από ιδεολογική άποψη. Ο νέος αρχηγός Μητσοτάκης βρίσκεται ιδεολογικά πιο κοντά στο ALDE παρά στο EPP. Το ίδιο και η αδελφή του και ο ένας από τους αντιπροέδρους, ο Χατζηδάκης. Ο άλλος αντιπρόεδρος, ο Γεωργιάδης, βρίσκεται πιο κοντά ιδεολογικά στη Λεπέν παρά στο EPP. Είναι όμως καιροσκόπος και «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Είναι αρκετοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία που έχουν παρόμοιες ιδεολογίες, ALDE η πολύ δεξιά. Αυτοί που είναι κοντά στην ιδεολογία του EPP δεν είναι ούτε οι μισοί.
Κανονικά η Νέα Δημοκρατία πρέπει να τριχοτομηθεί και να προκύψουν τρια κομμάτια, ένα φιλελεύθερο τύπου ALDE, ένα αρκετά δεξιό και ένα που θα ανήκει στο EPP. Ήδη γίνονται ενέργειες για τη δημιουργία δεξιού κόμματος. Υπάρχουν άλλα κόμματα που έχουν συνεργαστεί με το ALDE στο παρελθόν και ανήκουν σε αυτή την ιδεολογία. Να δημιουργηθεί άλλο ένα κατά παραγγελία του EPP και μετά τα τρία κομμάτια που θα προκύψουν από την ΝΔ να ενωθούν με τα αντίστοιχα ήδη υπάρχοντα κόμματα.
Εάν θέλετε λοιπόν στείλτε μας τις προδιαγραφές του κόμματος που επιθυμείτε και θα σας το ετοιμάσουμε. Θα είναι φιλοευρωπαϊκό αλλά πρώτα από όλα φιλελληνικό δηλαδή τα συμφέροντα των Ελλήνων θα είναι πάνω από όλα. Δεν πιστεύω να έχετε αντίρρηση ως προς αυτό και να έχετε την απαίτηση ένα Ελληνικό κόμμα να μην υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα. Τώρα εάν δεν θέλετε να σας το φτιάξουμε εμείς, βρείτε κάποιους άλλους να σας το φτιάξουν. Σε κάθε περίπτωση, όπως πολύ καλά το έθεσε και ο συναγωνιστής Α. Λ., δεν μπορείτε να συνεχίσετε να υποστηρίζετε και να έχετε στη τάξη σας ένα κόμμα όπως η ΝΔ.    


Ν. Σ.

Η επιστολή στάλθηκε ηλεκτρονικά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπ’ όψιν του Προέδρου Joseph Daul.