Να βάλουν δικούς τους αλλά άλλους!

Εάν ρωτήσεις ένα μικρό παιδί στο δρόμο, «με ποιους είναι οι Παπανδρέου;», θα σου απαντήσει με τους Αμερικάνους. Εάν το ρωτήσεις για τον Σημίτη θα σου πει με τους Γερμανούς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εκτόξευσε το δημόσιο χρέος. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε άνω κάτω όλη την Ελλάδα με τη Μπιρμπίλη και εξόντωσε στη κυριολεξία όλους τους Έλληνες. Ο Σημίτης μας έβαλε στην Ευρωζώνη ενώ δεν έπρεπε. Ευθύνεται για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Δρομολόγησε εξελίξεις για τη κυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησαν στη χρεοκοπία. Τα λάθη τους πληρώνουμε τώρα.

Δεν αμφιβάλλω ότι έκαναν και καλά. Αλίμονο εάν όλα όσα έκαναν ήταν στραβά! Όπως ουδείς δεν είναι αλάνθαστος έτσι και κανείς δεν είναι τελείως λάθος. Και ο Μιχαλολιάκος και ο Κουτσούμπας έχουν δίκιο σε κάποια θέματα. Η τακτοποίηση αυθαιρέτων ήταν ένα από τα θετικά σημεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δίκιο που ήθελε να βάλει σε τάξη το Δημόσιο και εάν τον είχαν αφήσει δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή τη κατάσταση σήμερα. Ο Σημίτης σωστά ήθελε να τακτοποιήσει το ασφαλιστικό. Τους ανθρώπους, τους πολιτικούς και τα θέματα γενικότερα πρέπει να κρίνουμε συνολικά. Το ισοζύγιο τους ήταν πολύ αρνητικό. Ενώ έκαναν και μερικά καλά, κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. 
Τώρα οι Γερμανοί και ο Αμερικάνοι προσπαθούν να μας κάτσουν στο σβέρκο το Μητσοτάκη με τη βοήθεια του Σημίτη. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και θετικά στοιχεία. Πιθανώς να είναι συστηματικός και αποτελεσματικός όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του. Ενδέχεται όμως να μην είναι έτσι και να το λένε επειδή τους βολεύει. Εγώ θα δεχτώ ότι ισχύει. Είναι μόνο μια παράμετρος, ένα στοιχείο. Η συνολική εικόνα του είναι αρνητική για τους περισσότερους Έλληνες. Ακόμη και πολλοί Νεοδημοκράτες έχουν αρνητική εικόνα. Βέβαια τώρα που έγινε αρχηγός δεν θα την εκφράσουν αλλά αντιθέτως θα τον επαινούν.
Εμείς στη Νέα Αρχή, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, έχουμε αρχικά φιλική στάση προς όλες τις χώρες. Όλους τους θεωρούμε συμμάχους και φίλους μέχρι απόδειξης του αντιθέτου. Λόγω της ομογένειας, κρατάμε ιδιαίτερα φιλική στάση προς τις ΗΠΑ. Δεν σημαίνει όμως ότι θα δεχτούμε τον κάθε Μητσοτάκη επειδή τον στηρίζουν οι ΗΠΑ.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι σύμμαχες χώρες προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις τόσο στις εσωκομματικές, όσο και στις εθνικές εκλογές. Θέλουν να βρίσκονται στην εξουσία άνθρωποι που διάκεινται φιλικά προς αυτές. Όμως αυτοί που στηρίζουν είναι αυτοί που κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα.
Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία όπως την αντιμετωπίζουν. Μπανανία την κατάντησαν όλοι αυτοί που οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να στηρίζουν και εξακολουθούν να μας κυβερνούν άμεσα η έμμεσα. Η Ελλάδα έχει πολύ ικανούς, πολύ μορφωμένους και πολύ καλλιεργημένους ανθρώπους. Όχι μόνο δεν θα είχε χρεοκοπήσει αλλά θα ήταν και σε επίπεδα ανώτερα του μέσου Ευρωπαϊκού όρου, εάν δεν είχαν κυβερνήσει αυτοί που κυβέρνησαν. Αντί (οι πολιτικοί) να ενδιαφέρονται για τη μακροχρόνια πρόοδο και ευημερία της χώρας, ασχολούνταν με την βραχυχρόνια επανεκλογή τους και το προσωπικό τους συμφέρον. Πως είναι δυνατόν να πάει μπροστά η χώρα με τους ίδιους;
Αντί οι ξένοι να κατηγορούν τους Έλληνες, ας κατηγορήσουν αυτούς που τοποθέτησαν στην εξουσία. Να σταματήσουν να στηρίζουν αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Εάν θέλουν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους στη εξουσία, ας βάλουν. Να βρουν άλλους! 

Πάρις