Bαριά άρρωστο - καμένο κόμμα

Μια μορφή ευνοιοκρατίας είναι η οικογενειοκρατία. Υπάρχει η φανερή οικογενειοκρατία που είναι τα πολιτικά τζάκια, οι γνωστές οικογένειες πολιτικών: Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Κεφαλλογιάννηδες, Βαρβιτσιώτηδες κλπ. Μετά έχουμε τη κρυφή οικογενειοκρατία. Με πρώτη εντύπωση ο Κουμουτσάκος, η Ασημακοπούλου, ο Μηταράκης φαίνεται ότι δεν είναι προϊόντα οικογενειοκρατίας. Με λίγο πιο προσεκτική παρατήρηση διαπιστώνεται το αντίθετο. Ο πεθερός του Κουμουτσάκου ήταν γενικός γραμματέας του Μολυβιάτη. Ο Μηταράκης είναι τριτοξαδελφάκι η τριτοανιψάκι του Σαμαρά. Κατάγονται και οι δύο από την οικογένεια Μπενάκη. Ο πατέρας της Ασημακοπούλου ήταν συμπατριώτης του Σαμαρά και συμμαθητής του τέως βασιλιά. Η Ασημακοπούλου είναι βαφτιστικιά του τέως βασιλιά και μεγαλοστέλεχος του ιδρύματος Εγνατία της οικογένειας Αβέρωφ. Είναι γνωστή η σχέση του Σαμαρά με τον Αβέρωφ. Χρησιμοποίησα τρία παραδείγματα, αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές μέσα στη ΝΔ.

            Η οικογενειοκρατία δεν είναι μόνη μορφή ευνοιοκρατίας. Άλλη μορφή είναι η Κολλεγιοκρατία. Οι απόφοιτοι του Κολλεγίου έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα αλληλοϋποστήριξης για να ευνοούνται και να καταλαμβάνουν ψηλές θέσεις. Εύνοια μπορεί να υπάρξει και για λόγους ερωτικών η προσωπικών σχέσεων. Η ΝΔ έχει πλημυρίσει από το πολύ γλύψιμο (κολακία) που πέφτει. Το γλύψιμο σα σκοπό έχει την ευνοϊκή μεταχείριση. Εκτός από το γλύψιμο πέφτει και πολύ θάψιμο (εκτός θέματος).           
Η ευνοιοκρατία δημιουργεί αναξιοκρατία. Δεν προωθούνται οι ικανότεροι αλλά αυτοί που τυγχάνουν ευνοίας για λόγους οικογενειακής καταγωγής, φοίτησης στο Κολλέγιο, ερωτικών η προσωπικών σχέσεων κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις σημαντικές θέσεις να βρίσκονται άνθρωποι με ικανότητες μέτριες η και κατώτερες. Αυτό ακριβώς είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας από όπου πηγάζουν όλα τα άλλα.
Η αναξιοκρατία είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας 
από όπου πηγάζουν όλα τα άλλα
Αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε σε αυτό το χάλι σαν χώρα. Ο λόγος είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούσαν ήταν μέτριοι η κάτω του μετρίου. Εκτός από την ανικανότητα, έπαιξε ρόλο η διαφθορά. Ο ικανότερος άνθρωπος εάν είναι διεφθαρμένος είναι επιζήμιος και μάλιστα ακόμη πιο επιζήμιος από τον ανίκανο διεφθαρμένο. Εάν στη θέση των άχρηστων παλιανθρώπων βρισκόντουσαν κάποιοι άλλοι, τότε η Ελλάδα θα ευημερούσε και θα βρισκόταν σε επίπεδο ανώτερο του μέσου όρου στα περισσότερα θέματα. Θα είχαμε πάρει άλλο δρόμο από αυτό της καταστροφής.
Η ΝΔ είναι το πιο αναξιοκρατικό κόμμα της Ελλάδας. Τζάκια, οικογένειες, Κολλεγιόπαιδα, γλύφτες βασιλεύουν. Επίσης παρατηρείται μεγάλη διαφθορά. Υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι ψηφοφόροι στη κεντροδεξιά, πραγματικά ζώα. Όμως είναι και άνθρωποι με αντίληψη. Οι δεύτεροι θεωρούν παρακμή και σήψη τη κατάσταστη στη ΝΔ. Δεν μπορεί ένα κόμμα της ΕΕ να πηγαίνει από Καραμανλήδες σε Μητσοτάκηδες και από Μητσοτάκηδες σε Καραμανλήδες. Συμβαίνει κάπου αλλού μέσα στη ΕΕ αυτό το χάλι; Υπάρχει κόμμα της ΕΕ με τόση οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία;
Τι μπορεί να κάνει ο κεντροδεξιός ψηφοφόρος που δεν συμφωνεί με όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη ΝΔ; Μπορεί απλά να μην τους ψηφίσει. Όσο τους ψηφίζει, επικροτεί όλα όσα συμβαίνουν. Και όσα τα επικροτεί θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Εάν σταματήσει να τους ψηφίζει, τα πράγματα θα αλλάξουν. Δυο τινά μπορεί να συμβούν. Το ένα είναι να αλλάξει πραγματικά η ΝΔ και όχι επικοινωνιακά όπως  επιχειρεί  να κάνει ο Μητσοτάκης με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Με Μητσοτάκη αρχηγό αλλαγή δεν γίνεται. Η άλλη περίπτωση είναι να αντικατασταθεί η ΝΔ από ένα άλλο πολιτικό σχήμα που δεν θα έχει όλες τις αδυναμίες.
Δεν είναι απαγορευτικό να έχει ένα κόμμα τζάκια, Κολλεγιόπαιδα, οικογένειες κλπ. Απαγορευτική είναι η έκταση όλων αυτών μέσα στη ΝΔ. Στην Ευρώπη υπάρχουν κόμματα που έχουν ιστορία πάνω από 100 χρόνια. Ήταν ένα αγαπημένο επιχείρημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο ήταν αρχηγός. Πραγματικά ισχύει αλλά τα κόμματα αυτά δεν κατέκλεψαν, κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα τους.
Για όλους τους παραπάνω αλλά και για πολλούς άλλους, η ΝΔ είναι ένα «καμένο» κόμμα. Οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, τα ΜΜΕ, οι ολιγάρχες προσπαθούν να το κρατήσουν στη ζωή. Τα «έχουν δώσει όλα» για να στηρίξουν το Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Εάν στη θέση της ΝΔ ήταν ένα άλλο κόμμα και στη θέση του Μητσοτάκη ένας άλλος, τότε με το πουσάρισμα που γίνεται θα είχε φθάσει δημοσκοπικά πάνω από 50%.
Προσπαθούν ένα βαριά άρρωστο να το κάνουν πρωταθλητή. Πρώτα θεραπεύεται ο βαριά άρρωστος και μετά ίσως να γίνει πρωταθλητής. Νομίζω ότι όλοι επιθυμούμε πολιτική ομαλότητα. Αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο κόμμα εξουσίας είναι η ΝΔ, ένα «καμένο» κόμμα. Επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση της ΝΔ από ένα άλλο πολιτικό σχήμα ούτως ώστε η χώρα να βαδίσει σε δρόμους σταθερότητας και ανάπτυξης. 

Ανδρέας