Να ξεκουμπιστούν να φύγουν 2

...συνεχίζεται από το προηγούμενο
Από τα 4 – 4,5 εκατομμύρια κεντροδεξιών ψηφοφόρων μόνο 1,5 εκατομμύριο έχουν μείνει στη ΝΔ και τουλάχιστον το 1/3 από αυτούς είναι έτοιμοι να φύγουν. Δεν είναι μόνο ότι δεν ψηφίζουν πλέον ΝΔ. Αισθάνονται μεγάλη οργή και αγανάκτηση προς τη ΝΔ για όλα όσα έχουν συμβεί.
 Τώρα οι ξένοι έχουν λυσσάξει να φέρουν τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Άντε και τα κατάφεραν. Το μετά το έχουν σκεφτεί; Θα κάτσει ο κόσμος ήσυχα και ωραία να τον εξοντώσουν οι φλώροι ΒΠ και ΝΠ, τα Κολεγιόπαιδα και τα τζάκια;
Δεν το νομίζω. Θα «καεί» η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταρρεύσει. Στη πρώτη γραμμή της αντίδρασης θα είναι οι κεντροδεξιοί που δεν ανήκουν πλέον στη ΝΔ. Αντίθετα εάν ερχόντουσαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι στην εξουσία, με άλλα χαρακτηριστικά, η αντίδραση θα ήταν πολύ μικρότερη.  
Στη Νέα Αρχή, έχουμε αρχικά φιλική στάση προς όλους. Όλους τους θεωρούμε δυνητικούς φίλους και συμμάχους. Ειδικά προς τις ΗΠΑ έχουμε ακόμη πιο φιλική στάση λόγω της ομογένειας. Προσπαθούμε να εκφράσουμε την ομογένεια και μεγάλο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ. Έχει όμως μεγάλη διαφορά η φιλική στάση προς μια ξένη χώρα από την προδοσία της πατρίδας.
Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ κάνουν τραγικά λάθη και ο λόγος είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που προωθούν είναι από τους πλέον αντιπαθείς και οι πολιτικές που (αυτοί οι άνθρωποι) ακολουθούν συνήθως δημιουργούν αντιαμερικανικά αισθήματα. Ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να παρακολουθούν τι γίνεται στο Ιντερνετ στη Ελλάδα. Ίσως κάποιος διαβάσει αυτό το άρθρο. Είμαστε στη διάθεση τους να τους εξηγήσουμε την άποψη μας χωρίς να σημαίνει ότι είναι σωστή. Αρκετά τα γράφουμε στο blog αλλά είναι και άλλα που δεν μπορούν να έχουν δημόσια προβολή. Θα το κάνουμε πρώτα για το καλό της Ελλάδας και μετά για χάρη της  ελληνοαμερικανικής ομογένειας που επιθυμεί αγαθές ελληνοαμερικανικές σχέσεις.  

Ευάγγελος