Νέο σχήμα στη κεντροδεξιά;

«Κάποιοι θέλουν τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας» δηλώνουν αρκετοί πολιτικοί της. Δεν ξέρουμε σε ποιους αναφέρονται. Για εμάς πάντως στη Νέα Αρχή είναι ένα μεγάλο όνειρο και ιερός σκοπός. Δεν το κάνουμε απο κακία. Το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών μας ενδιαφέρει. Πιστεύουμε ότι η διάλυση της ΝΔ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας.
Με πλησίασε τις προάλλες ένας οικογενειακός φίλος που είναι μεγαλοπαράγοντας της ΝΔ. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι ικανός, έντιμος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος. Τον έχω ενημερώσει ότι δραστηριοποιούμαι στην Νέα Αρχή. Μετά από τα πρώτα τυπικά, έγινε ο εξής διάλογος:
-Ρε παιδιά, τι είναι αυτά τα πράγματα; Ντροπή! Εμφύλιος στη κεντροδεξιά! Που ακούστηκε; Σταματήστε επιτέλους. Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα. Γυρίστε πίσω στη ΝΔ. Θα τα συζητήσουμε και θα βρούμε την άκρη.

- Προσπαθούμε να τα συζητήσουμε εδώ και καιρό με τη ΝΔ και έχουμε βρει τοίχο. Πρώτα διώξτε όλους τους προδότες, τους ψεύτες, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους άχρηστους, τους οπισθοδρομικούς και μετά θα έρθουμε να τα συζητήσουμε.
Συμφωνήσαμε βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί θα πρέπει να διώξουν τουλάχιστον το μισό κόμμα. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι λιγότερο ο ιδεολογικός προσδιορισμός και περισσότερο η ανικανότητα και ανηθικότητα που βρίσκεται σε όλες τις ιδεολογικές τάσεις. Όταν ο φίλος μου κατάλαβε ότι η αρχική του προσέγγιση δεν οδηγεί  πουθενά το γύρισε. Παραδέχθηκε ότι αργά η γρήγορα η ΝΔ θα διαλυθεί η πιο συγκεκριμένα θα εξαερωθεί. Θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά θα είναι σε ποσοστά κάτω του 10%. Αυτό μπορεί να γίνει σε 1-2 χρόνια η σε 5-10 χρόνια αλλά είναι αναπόφευκτο.
Είναι αρκετά δύσκολο η ΝΔ να διώξει ένα μεγάλο τμήμα του κόμματος αλλά πολύ πιο εύκολο να φύγει ένα μεγάλο τμήμα. Έτσι στη συνέχεια συζητήσαμε τη περίπτωση συνεργασίας της ΝΑ με κάποιους που θα αποχωρήσουν από τη ΝΔ.  Είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον με ανθρώπους που προέρχονται από τη ΝΔ όπως και οι περισσότεροι από εμάς. Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι όλοι στη ΝΔ είναι απατεώνες, ψεύτες, κλέφτες, άχρηστοι, οπισθοδρομικοί κλπ. Υπάρχουν ικανοί, έντιμοι και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι όπως ο φίλος μου. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το υγιές τμήμα της ΝΔ και άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις για να φτιάξουμε μια νέα πολιτική δύναμη στη κεντροδεξιά.  Τη συμμετοχή πολιτικών στη ΝΑ την αποκλείουμε. Δεν αποκλείουμε όμως τη συνεργασία με πολιτικούς σε ένα ευρύτερο σχήμα.
Όμως αυτό μπορεί να αργήσει πολύ να γίνει η να μη γίνει ποτέ. Δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι περιμένοντας. Αρκετά περιμέναμε. Οι κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται. Ο εμφύλιος όχι μόνο δεν διακόπτεται αλλά και εντατικοποιείται. Όποιος παραμένει στο κόμμα της ΝΔ είναι ο βασικός εχθρός μας ακόμη και εάν είναι ικανός και έντιμος. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Το είπα στο φίλο μου κλείνοντας τη συζήτηση.
- Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να είμαστε φίλοι αλλά να ξέρεις ότι όσο παραμένεις σε αυτό το τρισάθλιο κόμμα θα είσαι ο εχθρός. 

Ανδρέας