Παρωδία καραμανλισμού 3

...συνέχεια από το προηγούμενο

Ο ηγέτης πρέπει να φροντίζει να έχει διάδοχο η καλύτερα διαδόχους δηλαδή περισσότερες της μίας εναλλακτικές. Ο Κώστας Καραμανλής δεν προετοίμασε διαδόχους  στην εκπροσώπηση του καραμανλισμού. Μπορεί να ήταν αμέλεια, να μην υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι η να ήθελε να ειναι μόνο αυτός και κανένας άλλος. Μόνο η αμέλεια  έχει κάποια δικαιολογητικά.

Εάν δεν υπήρχαν κατάλληλοι άνθρωποι, δείχνει την κατάντια και το πολύ χαμηλό επίπεδο της ΝΔ. Εάν ο Καραμανλής επίτηδες δεν προώθησε διαδόχους για να είναι μόνο αυτός, τότε δείχνει ένα πολύ κακό πραγματικό χαρακτήρα πίσω από την καλοκάγαθη εικόνα που έχει καλλιεργηθεί. Εάν υπάρχει διάδοχος και λέγεται Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος, είναι πολύ θλιβερό.
Τώρα περιμένουν και τον Κώστα Μπακογιάννη. Η κατάσταση στη ΝΔ έχει καταντήσει αηδία. Από Καραμανλή σε Μητσοτάκη, από Μητσοτάκη σε Καραμανλή, από Καραμανλή σε Μητσοτάκη, από Μητσοτάκη σε Καραμανλή και από Καραμανλή σε Μητσοτάκη πάει το κόμμα.
Κολεγιόπαιδα, πλουσιόπαιδα, βουτυρόπαιδα, τζάκια, άεργοι, ανάξιοι, διεφθαρμένοι... Καμία σχέση με τον καραμανλισμό. Υπάρχουν λέξεις για αυτό το φαινόμενο: σήψη και παρακμή! Από το 1980 που έφυγε ο Καραμανλής για την Προεδρία, το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή κάθοδο. Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Η ΝΔ είναι μια παρωδία καραμανλισμού. Όλη η Ελλάδα το βλέπει εκτός από τους ίδιους.

Σωστά γράφετε ότι το κόμμα της ΝΔ βουλιάζει. Έτσι είναι το σωστό και αυτό πρέπει να γίνει για το καλό της χώρας. Από όσα περιγράφετε, πέρα από την ιδεολογική τοποθέτηση, εσείς έχετε πολύ μεγαλύτερη σχέση με τον καραμανλισμό από ότι η ΝΔ. Όπως ο Καραμανλής, είσαστε άνθρωποι της μεσαίας τάξης με πολλά ένσημα από εργασία. Για την ικανότητα σας δεν μπορώ να ξέρω. Εάν όμως είσαστε άξιοι, ακόμη και στην Ελλάδα, τη χώρα της αναξιοκρατίας, θα αναδειχθείτε. Είναι απλά πιο δύσκολο και θέλει περισσότερο χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει μέσα στη ΝΔ. Σας προτείνω να αφήσετε παλαιοκαραμανλικούς, μητσοτακικούς και σαμαρικούς να σκοτωθούν μεταξύ τους. Εάν εσείς πραγματικά πρεσβεύετε αρκετές από τις αξίες του καραμανλισμού, τότε αργά η γρήγορα ο κόσμος της κεντροδεξιάς θα σας εμπιστευθεί και θα σας προτιμήσει. Λίγη υπομονή θέλει! 

Σωτήρης