Το καράβι βυθίζεται

            
             Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι. Είναι όλοι; Όχι αλλά είναι η πλειοψηφία. Δεν έχω κάνει κάποια έρευνα για να πω εάν τα ποσοστά είναι 60-40, 70-30 η 80-20. Ότι συμβαίνει στο πολιτικό σύστημα συμβαίνει και μέσα στη ΝΔ. Υπάρχουν έντιμοι και ικανοί που είναι όμως μειοψηφία.
            Η ΝΔ αποκλείεται να αλλάξει ακόμη και εάν αναλάβει ο ικανότερος και ο εντιμότερος. Είναι τέτοιοι οι συσχετισμοί μέσα στο κόμμα που το καθιστούν αδύνατο. Μπορεί ο αρχηγός να απομακρύνει κάποιον που έχει μια δυνατή φράξια να τον υποστηρίζει όταν μάλιστα συναναστρέφεται μαζί του δεκαετίες; Η ανικανότητα και η διαφθορά δεν είναι μόνο στη κορυφή αλλά επεκτείνεται και σε όλο το κομματικό μηχανισμό. Έχει μαζευτεί πολύ σαβούρα όλα τα χρόνια.  Είναι αδύνατο για οποιοδήποτε αρχηγό να απαλλαγεί από αυτή τη σαβούρα.

            Δεν είναι μόνο αυτά. Το κόμμα της ΝΔ είναι ένα φρούτο που έχει αρχίσει να σαπίζει, ένα καράβι που έχει πάρει νερά. Αργά η γρήγορα το φρούτο θα σαπίσει. Το καράβι βυθίζεται. Μπορεί να αργήσει πολύ αλλά σίγουρα θα βυθιστεί. Είναι πολλά, τα χρέη, η φθορά, η αρνητική εικόνα που δημιουργεί στη πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη και αυτών που την ψηφίζουν. Το σενάριο που διάβασα στο προηγούμενο άρθρο μου έδωσε μια ελπίδα. Σύμφωνα με αυτό μια ομάδα βουλευτών και στελεχών ετοιμάζεται για δημιουργία νέου φορέα σε συνεργασία με κάποιους άλλους που είναι ήδη έξω από το κόμμα. Είναι η μόνη λύση, για την κεντροδεξιά και την Ελλάδα. Τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία να φύγουν και να κάνουν μια νέα καθαρή αρχή χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία! Η τώρα η ποτέ!

Ζήσης Α