Θάνατος στα σκουλήκια!

Απάντηση στο άρθρο  Ανοιχτές όλες οι εναλλακτικές.

           
Γιατί να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο; Πραγματικά η ΔΗΜΑΡ έπεσε από το 6% κάτω από 0,5% και μάλιστα με συμμαχία. Ισχύει ότι τα μικρά κόμματα εξαφανίστηκαν σε αυτές τις εκλογές. Από την άλλη η ΧΑ ήταν στο 0,2% και είναι για δεύτερη φορά τρίτο κόμμα! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα στο 3-5% και έγινε κυβέρνηση! Ο Λεβέντης μετά από δεκαετίες μάταιης προσπάθειας μπήκε στη Βουλή!

            Η εναλλακτική να γίνουμε τάση στη ΝΔ μοιάζει σαν εφιάλτης. Δεν έφυγα μεγαλοστέλεχος για να γυρίσω τάση. Θα μπορούσα να γυρίσω μόνο εάν γινόταν πραγματικός σεισμός μέσα στη ΝΔ. Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει. Ίσως γίνουν μικροαλλαγές αλλά τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Το σύστημα είναι φεουδαρχικό. Δεν είναι μόνο οι σαμαρικοί, οι καραμανλικοί και οι μητσοτακικοί. Είναι και οι Μεϊμαρακικοί, οι Βαρβιτσιωτικοί, οι Χατζηδακικοί κλπ. Κάθε μεγαλοβουλευτής έχει το φέουδο του από βουλευτές, στελέχη και παράγοντες. Κανένας αρχηγός δεν μπορεί να «κουνήσει» τον οποιοδήποτε γιατί θα αντιδράσει όλο το φέουδο. Έτσι έχουν βρει μια ισορροπία απραξίας. 
            Η ΝΔ θα αργήσει πολύ να δεί εξουσία. Ο Τσίπρας έχει 2-3 θητείες ακόμη. Αυτό θα συμβεί όχι γιατί είναι καλός ο Τσίπρας αλλά γιατί η ΝΔ είναι πολύ χειρότερη. Το ξέρουν οι Νεοδημοκράτες και για αυτό προσπαθούν τόσο πολύ την συγκυβέρνηση. Είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν μέρος της εξουσίας σύντομα. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουν καμιά δεκαριά χρόνια.
            Αυτό που προτείνω εγώ είναι ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ. Δεν κυριολεκτώ αλλά εννοώ πολιτικό θάνατο στα πολιτικά σκουλήκια. Τους αποκαλώ πολιτικά σκουλήκια γιατί σχεδόν όλοι είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι. Πολιτικός θάνατος θα είναι η καταβαράθρωση της ΝΔ και η ανάδειξη νέου σχήματος στη κεντροδεξιά που θα μπορέσει να πετύχει σαρωτική νίκη κατά του ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα. Θα πρέπει να είναι πολυτασικό, με καθαρό και όχι ασαφή λόγο και να δημιουργηθεί από πολλές προσωπικότητες της κεντροδεξιάς που βρίσκονται εκτός ΝΔ. 

Θόδωρος Β