Ο Τσίπρας έσωσε τα γκόλεμ

           
Συνάθροιση γκόλεμ
Τα γκόλεμ είναι ανθρωποειδή φτιαγμένα από πηλό η ξύλο. Έχουν αποκτήσει πνοή μετά από μια μυστικιστική τελετή με σκοπό να υπηρετούν τον δημιουργό τους. Ο Αδάμ δημιουργήθηκε αρχικά ως γκόλεμ και του έδωσε πνοή ο Θεός. Ο μυστικιστής δημιουργός των γκόλεμ τους  δίνει ζωή χρησιμοποιώντας μαγικές λέξεις. Οι λέξεις γράφονται στο μέτωπο η σε πάπυρο που μπαίνει στο στόμα του γκόλεμ. Ανάμεσα τους η λέξη
emet που στα εβραϊκά σημαίνει αλήθεια η ζωή. Εάν κάποιος σβήσει το πρώτο γράμμα τότε μένει η λέξη met που σημαίνει θάνατος. Το γκόλεμ καταρρέει παρασύροντας και το δημιουργό του.

            Είχαμε πει ότι δεν θα αφήσουμε τα γκόλεμ της ΝΔ να ξανα-εξαπατήσουν τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.  Θα σβήσουμε το e από το emet και θα μείνει μόνο το met, εξοντώνοντας τα γκόλεμ και τους δημιουργούς τους. Δεν υπάρχει χρόνος σε αυτές τις εκλογές. Δεν υπάρχει περιθώριο να εξετασθούν οι θέσεις τους προσεκτικά. Τους έσωσε ο Τσίπρας με τις «fast elections» σαν χάρη ενόψει της συμμαχίας τους.
            Η αοριστία είναι αδυναμία όλων των κομμάτων αλλά ιδιαίτερα της ΝΔ. Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά απόψεων στα κομματικά όργανα αλλά στην ΝΔ υπάρχει μεγάλο χάσμα στους ψηφοφόρους. Οι βουλευτές της ΝΔ είναι στρατιωτάκια ακίνητα, ακούνητα και αγέλαστα. Είναι πρόβατα που ακολουθούν τον τσοπάνη, γκόλεμ που υπακούν στον αφέντη τους.
            Οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν μεγάλες διαφορές. Εάν κανείς εντοπίσει τα ζητήματα που τους διχάζουν μπορεί να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο κόμμα. Εμείς στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ έχουμε προσδιορίσει αρκετά από αυτά. Δεν έχουμε ακόμη δημόσιο βήμα παρά μόνο μέσα από το blog και την ιστοσελίδα της κίνησης. Άλλα κόμματα που θα ωφεληθούν από μείωση των ποσοστών της ΝΔ έχουν δημόσιο λόγο. Μπορούν να κτυπήσουν την ΝΔ με ένα πολύ απλό τρόπο. Να τους ζητήσουν να πάρουν θέση σε θέματα που οι ψηφοφόροι τους είναι μοιρασμένοι.
            Μπορεί ποτέ η μεσαία τάξη και οι πλούσιοι να έχουν ίδια συμφέροντα; Η φοροδοτική ικανότητα της χαμηλής τάξης είναι περιορισμένη. Τους φόρους τους πληρώνουν η μεσαία τάξη και οι πλούσιοι. Σε κάθε επίπεδο συνολικής φορολόγησης, όσο περισσότερο πληρώνει η μεσαία τάξη τόσο λιγότερο πληρώνουν οι πλούσιοι και αντιστρόφως. Οι βουλευτές της ΝΔ υπόσχονται διαχρονικά την επίλυση του δασικού προβλήματος σε εκατομμύρια πολίτες. Χωρίς τις ψήφους τους η ΝΔ θα ήταν πέμπτο η έκτο κόμμα. Από την άλλη κλείνουν πονηρά το μάτι στους Αλαφουζοοικολόγους γιατί θέλουν και αυτές τις ψήφους.  
            Δεν συνάδουν τα gay όργια με κόκα και το σταυροκόπημα. Δεν γίνεται ένας βουλευτής να παίρνει μέρος σε gay όργια με κόκα το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή να σταυροκοπιέται στην εκκλησία για να υφαρπάξει τις ψήφους των θρησκευόμενων. Δεν κατακρίνω τη επιλογή τρόπου ζωής. Το παράνομο των πράξεων είναι θέμα εισαγγελέα και όχι δικό μου. Την εξαπάτηση κατακρίνω. Δεν μπορεί κάποιος να σχεδιάζει την κατάργηση του Ελληνικού κράτους με την Ομοσπονδοποίηση και να καταθέτει στεφάνια στους εθνικούς ήρωες για να υφαρπάξει τη ψήφο των πατριωτών. Πιστεύω ότι  η Ομοσπονδοποίηση είναι μια καλύτερη λύση από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.  Όμως είναι εξαπάτηση να το «παίζει» κανείς μεγάλος πατριώτης  και να είναι οπαδός της Ομοσπονδοποίησης ταυτόχρονα.
             Η τέχνη της σύνθεσης είναι πολύ δύσκολη τέχνη και χρειάζονται σημαντικές ικανότητες. Η τέχνη της εξαπάτησης και της χειραγώγησης είναι εύκολη τέχνη και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες.  Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαπάτηση. Όλοι εμείς που ήρθαμε στην ΝΑ δεν αλλάξαμε ιδεολογία. Απλά κάναμε κάποιες μικρο-διορθώσεις και συνθέσεις. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο κέντρο+δεξιό χώρο. Φύγαμε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν εκπροσωπούνταν οι απόψεις μας και τα συμφέροντα μας. Κουραστήκαμε να μας εξαπατούν συστηματικά και διαχρονικά.

Αλέξανδρος Μ