Ο Γιάννης θέλει το σκυλάκι του

   
           
Ο Γιάννης (Αλαφούζος) έχει αποφασίσει να βάλει ένα Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ και θα το καταφέρει. Μετά τους Μητσοτάκηδες ετοιμάζεται ο Κώστας Καραμανλής ο Νεότερος. Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Μητσοτάκη (οικογένεια), Καραμανλής (ο νεότερος)... Συγγνώμη, τον Κοκό γιατί τον διώξαμε;
            Η μεγάλη αγάπη γίνεται μεγάλο μίσος. Μπορεί άραγε να ξαναγίνει μεγάλη αγάπη; Ναι εάν κρίνουμε από τη περίπτωση Μητσοτάκη - Αλαφούζου. Ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει για την οικογένεια αλλά όχι για το πρόσωπο παρόλο που έχει σαφή προτίμηση. Έχει αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος  στη κοινή γνώμη και ο Μεϊμαράκης μέσα στο κόμμα. Ο Μεϊμαράκης είναι η εμπροσθοφυλακή των Μητσοτακαίων και όλα περί «ψυχής της παράταξης» είναι «τρίχες κατσαρές».  Ο Γιάννης και ο Βαγγέλας έχουν μπροστά τους αρκετούς μήνες μέχρι την άνοιξη για να το καταφέρουν.
            Στο ΣΤΑΡ μάλλον θα υποστηρίξουν τα ξαδέλφια τους περισσότερο για τα παζάρια παρά για την πιθανότητα νίκης. Στη κεντροδεξιά παράταξη ο πιο ισχυρός όμιλος ΜΜΕ είναι αυτός του Αλαφούζου.  Ο Γιάννης (και ο Θέμης) θέλει το σκυλάκι του. Προτιμάει το Κώστα Μπακογιάννη που φημολογείται ότι η Σία (Κοσιώνη) τον «έχει του χεριού» της. Έτσι μέσω της Σίας ο Γιάννης θα έχει πλήρη έλεγχο στο κόμμα και θα αποφύγει εξελίξεις όπως αυτές των αρχών του’90. Μόνο που το κόμμα που θα ελέγχει πλήρως θα είναι της τάξης του 10-15%.
            Οι πιθανότητες, κατά τη δική μου γνώμη είναι 40% Ντόρα, 30% Κυριάκος, 20% Κώστας Μπακογιάννης δηλαδή 40+30+20=90% Μητσοτακαίοι. Βέβαια στη πολιτική όλα είναι πιθανά για αυτό και βάζω ένα ποσοστό 10% να είναι κάποιος άλλος. Ο λαός έχει πάντα το τελευταίο λόγο. Οι προσπάθειες χειραγώγησης δεν έχουν πάντα επιτυχία.
            Πρώτη επιλογή είναι η Ντόρα. Η Ντόρα βέβαια έχει αρνητικά που ίσως δεν της επιτρέψουν τελικά να καθίσει στη καρέκλα του αρχηγού.  Είναι κάπως φθαρμένο πολιτικό πρόσωπο. Απέτυχε να κερδίσει την αρχηγία του κόμματος στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές.  Πολύ πρόσφατα έφυγε από τη ΝΔ και το κόμμα που έφτιαξε απέτυχε να μπεί στη Βουλή. Ως μεγαλο-υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή κουβαλάει  τους αρνητικούς συνειρμούς της περιόδου αυτής.  Προσπαθεί να αναπτύξει αρχηγικό προφίλ αλλά ίσως είναι «λαγός» για τον αδελφό η το γιο της. Από το να είναι αρχηγός οποιοσδήποτε άλλος και ιδιαίτερα ο τρισκατάρατος Σαμαράς, καλύτερα να είναι συγγενής πρώτου βαθμού. 
            Δεύτερη επιλογή είναι ο Κυριάκος που είναι κάπως πιο φρέσκος και λιγότερο φθαρμένος. Εάν δεν «τραβήξει» και αυτή η επιλογή τότε θα παιχτεί το χαρτί του Κώστα Μπακογιάννη. Είναι τελείως φρέσκο και άφθαρτο πρόσωπο. Λόγω ηλικίας μπορεί να είναι ο αντι-Τσίπρας. Ο Τσίπρας γεννήθηκε το 1974 ενώ ο Μπακογιάννης το 1978. Ο Τσίπρας όταν ανέλαβε την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ το 2008 ήταν 34 ετών. Εάν αναλάβει ο Μπακογιάννης την αρχηγία της ΝΔ την άνοιξη του 2016 θα είναι 38 ετών.

Σταμάτης Γ