Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια


            Για κάθε έντιμο και έξυπνο κεντρώο και δεξιό πολίτη υπάρχουν δύο προβλήματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το ένα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόβλημα όχι γιατί είναι κακοί άνθρωποι. Αντιθέτως οι περισσότεροι είναι καλοί άνθρωποι με καλές προθέσεις. Απλά πιστεύουν σε μια ιδεολογία που κατέστρεψε την χώρα και δεν μπορεί να την βγάλει από τη κρίση και να την οδηγήσει σε ευημερία.
            Το άλλο σοβαρότερο πρόβλημα είναι η ΝΔ. Η ΝΔ είναι ο δεξιός πυλώνας του παρηκμασμένου μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος. Ο άλλος πυλώνας, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρόβλημα διότι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί στην ευημερία μόνο από μια κυβέρνηση που θα έχει βασικό άξονα ένα κεντροδεξιό κόμμα. Αυτή η ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτό το κόμμα διότι εκπροσωπεί  την ανικανότητα και την διαφθορά. Τόσο το  ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό εάν άλλαζαν σημαντικά. Μέχρι να αλλάξει σημαντικά η ΝΔ δεν επιτρέπεται να είναι η κύρια δύναμη της κεντροδεξιάς.

            Έτσι πρέπει να απαλλαγούμε ταυτόχρονα και από τα δύο προβλήματα. Εάν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξανάρθει η ΝΔ θα παραμείνει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο ένας περίπου χρόνος που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα φυλλορροεί είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να επικρατήσει μια άλλη πολιτική δύναμη στη κεντροδεξιά. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και το ΣΥΡΙΖΑ και να τον αφήνουμε ανεξέλεγκτο διότι μετά θα είναι δύσκολο να φύγει. Έτσι ο στόχος είναι διπλός και πρέπει με «ένα σμπάρο να πετύχουμε δυο τρυγόνια».
          Να το κάνω ακόμη πιο λιανά για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από πλάγιους τρόπους έκφρασης και δεν μπορούν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές. Υπήρχε τρόπος να φύγει αυτή η κυβέρνηση σύντομα. Όμως θα ήταν δώρο άδωρο γιατί θα ερχόταν η ΝΔ. Έτσι δεν θα επιτυγχανόταν ο διπλός στόχος απαλλαγής από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Μανώλης Χ