κε Τσίπρα απολύεστε!


            Η θέση του Πρωθυπουργού είναι η ψηλότερη θέση της χώρας. Τυπικά είναι του Προέδρου αλλά στην ουσία είναι του Πρωθυπουργού. Η αμοιβή είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μόνο ο μισθός αλλά και η δόξα και οι έμμεσες οικονομικές απολαβές. Η ευθύνη είναι μεγάλη γιατί έχει στα χέρια του τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. Ως εκ τούτου έχει και πολύ ψηλές απαιτήσεις.  
           Δεν είναι ένας υπάλληλος των 1000 περίπου ευρώ. Ακόμη και αυτός εάν κάνει λάθος απολύεται. Όταν ένας απλός διευθυντής μιας μεσαίας επιχείρησης αποτύχει στους στόχους του, τότε παραιτείται. Εάν δεν παραιτηθεί από μόνος του τον παραιτεί το Διοικητικό Συμβούλιο. Τον Πρωθυπουργό ποιος θα τον παραιτήσει; Το ρόλο αυτό πρέπει να τον παίξει η Βουλή η το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

            κε Τσίπρα απολύεστε! 
Περάστε από το λογιστήριο να πάρετε την αποζημίωση σας. 
                 Οι στόχοι και οι δεσμεύσεις που έθεσε ο Τσίπρας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ψηφίστηκε για να το εφαρμόσει, όχι για να κάνει και αυτός μια διαπραγματευτική προσπάθεια μήπως του βγει. Το μέτρο σύγκρισης δεν είναι τι έκανε ο Σαμαράς αλλά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.  Εάν μεν μπορεί να το εφαρμόσει τότε μπορεί και πρέπει να μείνει στη θέση.
            Εάν η απόκλιση είναι σημαντική τότε οφείλει να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία στο λαό δηλαδή να γίνουν άμεσα εκλογές. Άμεσα σημαίνει το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν είναι ανάγκη καλοκαιριάτικα να έχουμε προεκλογική περίοδο. Ούτε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι καλά. Επομένως Οκτώβριος η Νοέμβριος είναι καλοί μήνες για εκλογές. Οφείλει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα του και να ζητήσει πάλι τη ψήφο του λαού.  Θα έχουμε πολλά κόμματα με παρεμφερή προγράμματα που θα είναι ουσιαστικά το Γ’ Μνημόνιο

Άρτεμις Μ