Μεγάλη απογοήτευση

             Μια τεράστια απογοήτευση ήταν η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή. Τον είχα πιστέψει και τον είχα ψηφίσει όπως είχα πιστέψει και ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά. Με απογοήτευσαν και οι δύο με την διακυβέρνηση τους. Τώρα ο Καραμανλής με απογοήτευσε ακόμη περισσότερο με την ηχηρή παρέμβαση του. Η άβυσσος που με χωρίζει με τη ΝΔ συνεχώς μεγαλώνει. Ζητάω μια άλλη εναλλακτική. 
          Αυτό που το κάνει εξαιρετικά απογοητευτικό είναι ότι για πολλά χρόνια ήταν σιωπηρός. Εάν είχε συχνές παρεμβάσεις δεν θα ήταν τόσο απογοητευτική η τωρινή παρέμβαση του. Καθένας έχει δικαίωμα σε μια άποψη. Μπορεί και να έχει δίκιο.
        
Δεν είπε όμως απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είπε τίποτα για τις δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες. Δεν είπε τίποτα για τους ανθρώπους που υπέφεραν. Δεν είπε τίποτα για τον εξευτελισμό και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Δεν είπε τίποτα απολύτως...             Αφού δεν παρενέβη, σιωπηρά συμφωνούσε με όλα. Η Ντόρα από την άλλη πανηγύριζε με τα Μνημόνια. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, σκληροί, αδιάφοροι, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν. Εμείς και οι φίλοι μας να είμαστε καλά και οι άλλοι ...πρόβλημα τους. Να εξαπατούμε τα κορόιδα να μας ψηφίζουν και μετά ας κόψουν το λαιμό τους.
          Σέβομαι το όνομα που κουβαλάει και δεν θα προχωρήσω σε άλλους χαρακτηρισμούς. Υποτίθεται ότι είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός συνεχιστής του Καραμανλισμού. Δεν πήρε πολλά στοιχεία από τον θείο του. Αυτή την Ευρώπη ονειρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Εάν κυβερνούσε 1) δεν θα φτάναμε ποτέ σε τέτοιο σημείο και 2)  θα μας έβγαζε από την ευρωζώνη και ίσως την ΕΕ τώρα. 

Φώτης Τ