Μετράνε μήνες η εβδομάδες


            Μετά το βέβαιο πλέον Γ’ Μνημόνιο, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη να διακινούν επιχειρηματολογία για να καθυστερήσουν όσο μπορούν το αναμενόμενο τέλος. Βασικά σημεία της σαθρής λογικής και οι απαντήσεις κάθε πολίτη που διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη.

           
 1) Ήταν το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα.

            Εάν ήταν να επιτύχουμε το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα έμενε και ο Σαμαράς. Υπήρχε κάποιος λόγος να μπεί η χώρα σε όλη αυτή τη διαδικασία με καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομία για κάποιες μικροδιαφορές άνευ ιδιαίτερης σημασίας;
           
 2) Δεν είναι ο μόνος που είπε ψέματα.

            Και ο Γιώργος και ο Αντώνης είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό. Τιμωρήθηκαν για αυτό απο τον ελληνικό λαό. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά. Ο ελληνικός λαός καλώς η κακώς ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τους έδινε ποσοστά 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα του 3-5% ενώ οι ΑΝΕΛ ήταν ένα ανύπαρκτο κόμμα. Μπόρεσαν να φτάσουν στα επίπεδα του 36% και 5% αντίστοιχα μόνο και μόνο χάρη στην αντιμνημονιακή ρητορική.
           
 3) Δεν υπάρχει κάτι όπως μια εκλογή Προέδρου που θα επιφέρει το τέλος της συγκυβέρνησης.

            Στη περίπτωση του Αντώνη αυτός ήταν ο λόγος που έφερε το τέλος της πρωθυπουργίας του. Στη περίπτωση του Γιώργου όμως ήταν η λαϊκή οργή η εσωκομματική και η εσωκυβερνητική πίεση (από τα πολύ θετικά σημεία του το ότι δε κατσικώθηκε στη καρέκλα του Μαξίμου).
            Ο μνημονιακός πρωθυπουργός Αλέξης είναι ένας πολιτικά μελλοθάνατος. Κάποιοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που τους κόβει περισσότερο, το έχουν καταλάβει και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα μέσα στο κόμμα.  Εάν ο Καμένος με τους ΑΝΕΛ μπορέσει να αποδράσει από την συγκυβέρνηση ίσως καταφέρει να σώσει το πολιτικό του μέλλον. Εάν παραμείνει στη μνημονιακή κυβέρνηση θα περιμένει και αυτός το πολιτικό του τέλος.

Μιχάλης Ν