Ανοιχτές & δημοκρατικές διαδικασίες

Ο Σαμαράς για να παραμείνει αρχηγός πρέπει να κάνει τεράστιες αλλαγές στη ΝΔ, αρχίζοντας πρώτα από τους συμβούλους του. Δεν λέω να τους διώξει, ας τους βάλει σε κάποια άλλη θέση. Εγώ δίνω 50-50 πιθανότητες να μείνει η να φύγει.
Σε περίπτωση που αλλάξει ο αρχηγός, οι διαδικασίες εκλογής θα πρέπει να είναι ανοιχτές και δημοκρατικές. Υπόγειες διεργασίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν δεν ταιριάζουν πλέον στην εποχή μας. Κανένα κόμμα δεν είναι ιδιοκτησία λίγων.
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους σε όλα τα ζητήματα. Τις θέσεις αυτές να τις δημοσιοποιήσουν μέσω ΜΜΕ και κυρίως να τις αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους. Βάσει αυτών θα πρέπει να εκλεγούν από τα μέλη του κόμματος μόνο.
Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει πολλοί Πασόκοι. Ξέρω και αρκετούς Νεοδημοκράτες που είχαν ψηφίσει τον Παπανδρέου στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ γιατί τον θεωρούσαν λιγότερο επικίνδυνο από τον Βενιζέλο. Οι λίστες των μελών θα πρέπει να κλείσουν αρκετό καιρό πριν την ψηφοφορία. Το κόστος εγγραφής να είναι τέτοιο ώστε να είναι αποτρεπτικό για κάποιον από άλλο κόμμα να γραφτεί μόνο για να ψηφίσει.   

Μ.Π.