Ούτε δευτερόλεπτο

«Η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα και έχει όργανα που αποφασίζουν». Είναι το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει τελευταία. Κυκλοφορεί πολύ. Η ΝΔ είναι βαθιά αντιδημοκρατικό κόμμα. Αποφασίζουν λίγα άτομα. Έχει διακοσμητκά όργανα που επικυρώνουν ότι αποφασίζουν λίγοι.
Κάποιος έγραψε στο προηγούμενο άρθρο «συνιστώ ψυχραιμία» ότι πρέπει να τους δώσουμε λίγο χρόνο. Τι χρόνο να τους δώσουμε. Ούτε δευτερόλεπτο! Δεν τους βλέπεις; Το δεύτερο γεύμα της Γιαννάκου αναβλήθηκε. Μάλλον θα αναβληθεί και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η Γιαννάκου είναι μια σοβαρή, συγκροτημένη, μετριοπαθής γυναίκα της μεσαίας τάξης που σωστά ξεκίνησε μια διαδικασία. Διαφωνώ μαζί της σε αρκετά αλλά δεν αλλάζει την αξιολόγηση μου. Το θέμα είναι ποιους κάλεσε στο δείπνο. Αντί να καλέσει πρόσωπα σαν τον εαυτό τους και τον Κακλαμάνη κάλεσε τα Κολεγιόπαιδα, τα πλουσιόπαιδα και τα τζάκια. Δεν φταίει η Γιαννάκου, αυτό είναι το κόμμα της ΝΔ. Η Γιαννάκου και ο Κακλαμάνης είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία.
Δεν βλέπω κάποιο νόημα να φύγει ο Σαμαράς για να έρθει η Μπακογιάννη. Τα ίδια και χειρότερα! Η Γιαννάκου περίμενε νεύμα από τον Καραμανλή αλλά δεν το έδωσε. Προς το παρόν όπως φαίνεται αυτός τα βρήκε με το Σαμαρά. Δεν πρέπει να διασπαστεί η ΝΔ λένε. Μα η ΝΔ έχει εδώ και πολύ καιρό διασπαστεί από τη βάση της. 
Πολλοί περιμένουν χρόνια κάποια κίνηση από τον Καραμανλή αλλά μπορεί να μην έρθει ποτέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από όποια καλά του, ο Καραμανλής είναι μαζί με τον Παπανδρέου κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας. Επίσης αυτός έφτασε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η  Γιαννάκου θα ήταν μαζί με τον Κακλαμάνη και άλλους παρόμοιους να φτιάξουν ένα νέο κόμμα. Να μας απαλλάξουν έτσι και όλους εμάς  από τη δυστυχία μας που ψηφίζουμε αναγκαστικά ΝΔ μη έχοντας άλλη επιλογή. Πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο: 0% 

Σ.Α.