Άλλο κόκα, άλλο φούντα, άλλο πρέζα

Καλά πως γίνεται;  Ο ένας είναι σπινταριστός, ο άλλος τελείως αργός και ο άλλος χαμένος. Δεν θα έπρεπε να είναι όλοι το ίδιο; 
Αυτά με ρωτάνε. Η απάντηση είναι ότι άλλο κόκα, άλλο φούντα, άλλο πρέζα.
         Η κόκα παράγεται από το φυτό της κόκας, η φούντα από την ινδική κάνναβη και η πρέζα από τη παπαρούνα του οπίου. Το κοινό τους είναι ότι δημιουργούν ευχάριστη διάθεση όμως έχουν διαφορετικές επιδράσεις. Η κόκα είναι διεγερτικό, η φούντα ηρεμιστικό και η πρέζα κατασταλτικό. Επίσης διαφέρει η διάρκεια της επίδρασης. Στη κόκα διαρκεί μέχρι μισή ώρα και έτσι η δόση πρέπει να επαναλαμβάνεται. Η επιρροή της πρέζας μπορεί να διαρκέσει και 10 ώρες. Ανάλογα με το ναρκωτικό που προτιμάει κανείς είναι και το στυλ που έχει. Οι πιο προχωρημένοι τα παίρνουν όλα και κάνουν και μείγματα πχ speedball (πρέζα και κόκα).
          Πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το τεστ ναρκωτικών για όσους διεκδικούν δημόσιο αξίωμα. Δεν το συζητάω από ποινική άποψη, κάθε άλλο. Όμως ο ψηφοφόρος πρέπει να γνωρίζει εάν αυτός που ζητάει την ψήφο του είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Για κάποιους που και οι ίδιοι είναι χρήστες θα θεωρηθεί θετικό στοιχείο. Για τους περισσότερους ψηφοφόρους θα θεωρηθεί αρνητικό και καθοριστικό στοιχείο. Ειδικά για υπουργούς το τεστ ναρκωτικών θα έπρεπε να είναι συχνό. 

Α.Λ.