Χεσμένους τους έχουν

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει η Αμερική επειδή ο Βαρουφάκης ήταν στην Αμερική πρόσφατα και ο Σταθάκης στο παρελθόν.  Ε και τι έγινε; Χιλιάδες Έλληνες πέρασαν κάποια στιγμή από την Αμερική. Ίσως και την εντύπωση να την έχει καλλιεργήσει εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ για να πιστεύει ο κόσμος ότι τον στηρίζει η υπερδύναμη. Η δική μου πληροφόρηση από την ομογένεια είναι αντίθετη.
Κατ’ αρχάς οι ομογενείς σε καμμία περίπτωση δεν στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα κομμουνιστές. Άλλοι είναι Δημοκρατικοί και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι αλλά η νοοτροπία τους είναι υπέρ της προόδου του ατόμου και της ελεύθερης οικονομίας.
          Μπορεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίζουν κάποια κέντρα που πήγαν και βρήκαν ο Βαρουφάκης και ο Σταθάκης αλλά όχι κάτι σημαντικό. Είναι σίγουρο ότι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόμοια με αυτή της Αμερικανικής κυβέρνησης στα θέματα του χρέους και της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ. Αυτό όμως δεν είναι στήριξη αλλά σύμπλευση απόψεων.  
Στην εξουσία τώρα είναι οι Δημοκρατικοί αλλά σε ενάμιση χρόνο μάλλον θα αλλάξουν. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν διαφορετική άποψη.  
          Τώρα παίζει και η εκδοχή ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει η Ρωσία. Η Ρωσία μάλλον άλλο κόμμα στηρίζει στην αντίθετη άκρη. Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεται σε Αμερική και Ρωσία και έχει βρει κάποια πολύ χαλαρή και αδύναμη στήριξη. Μπορεί και να κάνω λάθος. Θα αποδειχθεί στη πορεία. Εάν είναι όμως έτσι πολύ καλά κάνει και το ίδιο έπρεπε να κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα. 

Ν.Σ.
Επαναπατρισμένος ομεγενής