Εμπόλεμη κατάσταση

Από χτες έχει σημάνει πολεμικός συναγερμός στην μισή Ελλάδα. Αφορμή είναι η τοποθέτηση του Τσιρώνη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η μισή χώρα έχει κάποιο οικιστικό πρόβλημα και βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Τη προηγούμενη φορά δεν είχαν αντιδράσει με ταχύτητα όταν ο ΓΑΠ τοποθέτησε την Μπιρμπίλη στο ίδιο Υπουργείο. Περίμεναν να δούνε τι θα κάνει. Ε, τι θα έκανε; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Πρέπει να περιμένει κανείς να δει ότι είναι η γάτα;  Αυτή τη φορά προεξοφλείται η στάση του Τσιρώνη και το ζητούμενο είναι να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν προλάβει να προχωρήσει σε κάποια ζημιογόνο ενέργεια.
Η Μπιρμπίλη είναι της ίδιας συνομοταξίας με τον Τσιρώνη. Και αυτή από το ΣΥΡΙΖΑ προερχόταν και είχε διαταραγμένη αντίληψη περί οικολογίας. Οι απόψεις αυτές εκφράζουν το 5% του Ελληνικού λαού ενώ  από την άλλη μεριά το 50% έχει οικιστικά προβλήματα. Οι υπόλοιποι Έλληνες βρίσκονται κάπου ανάμεσα.
Η Μπιρμπίλη διαφεύγει στο εξωτερικό γιατί δεν μπορεί να σταθεί πουθενά στην Ελλάδα απο την αγανάκτηση των πολιτών. Η Μπιρπίλη είναι μια μικροκαμωμένη ανύπαντρη μητέρα και έτσι αντιμετωπίζεται με σχετική επιείκια. Η θέση του Τσιρώνη θα είναι πολύ πιο δύσκολη. 

Κ.Γ.
Οικιστής