Χαρά η λύπη;

Όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι σε λίγες ημέρες κυβέρνηση. Έχουν αναλογισθεί τι τους περιμένει; Ήταν πάντοτε ένα κόμμα που έπιανε το πολύ 5%. Σε αυτές τις εκλογές θα πάρει 35% τουλάχιστον. Το υπόλοιπο 30% δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ για την ιδεολογία του γιατί θα το έκανε και παλαιότερα. Ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύουν ότι θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις σχετικά με τα Μνημόνια και το χρέος.
Ειλικρινά ελπίζω ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του. Φοβάμαι ότι δεν θα το κάνει. Σε αυτή τη περίπτωση η κατάσταση που θα έχει να αντιμετωπίσει θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εάν το έχουν αντιληφθεί θα έπρεπε να λυπούνται αντί να χαίρονται.
            Η οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αλλά η κοινωνία σε πολύ χειρότερη από το 2009 και το 2012. Το έλλειμα έχει μειωθεί αλλά για να γίνει αυτό έχουν εξαφανιστεί οι καταθέσεις. Ο κόσμος δεν έχει πια να πληρώσει φόρους. Οι ψυχικές αντοχές του έχουν εξαντληθεί.  

            Ένα ποσοστό 80+%  αντιμετώπιζε με επιείκεια τη προηγούμενη συγκυβέρνηση, καθώς  ανήκε παλαιότερα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό το λόγο και γιατί είχε την αμέριστη υποστήριξη των ΜΜΕ μπόρεσε να σταθεί, παρόλη τη μεγάλη αγανάκτηση. Στο ΣΥΡΙΖΑ  ανήκε μόνο το 5%. Οι υπόλοιποι δεν έχουν δεσμούς παρελθόντος με το κόμμα.  Το 95% της κοινωνίας θα είναι εναντίον του.  Κακοδιαχείριση 40 χρόνων και τα λάθη 5 χρόνων θα σκάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός έχει εξαπατηθεί ήδη δύο φορές. Τρίτη και φαρμακερή! Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε! Όλη η αγανάκτηση θα στραφεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. 

            Θα βάλλονται πανταχόθεν!  Όλοι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ!  Με κάθε δυνατό τρόπο. Συγκεντρώσεις, πορείες, απεργίες, σχόλια, άρθρα, ανάληψη καταθέσεων, μη πληρωμή φόρων, φωτιές κλπ. Στις δημοσκοπήσεις θα κατρακυλάει. Η κατάσταση θα είναι τέτοια που ακόμη και με αυτοδυναμία θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, ίσως τον Οκτώβριο. Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να ξαναβγούν τα τανκς στους δρόμους. 

Σ.Π.
Νεόφτωχος