Χωρίς οικονομικό επιτελείο

Η ΝΔ ζητάει την ψήφο του Ελληνικού λαού για να λύσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας χωρίς να έχει οικονομικό επιτελείο. Η ΝΔ ανέκαθεν δεν είχε ιδιαίτερη εκτίμηση στους οικονομολόγους. Τους θεωρούσε κατά κάποιο τρόπο άχρηστους. Πίστευε ότι η οικονομία λειτουργεί καλύτερα όταν βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο.
Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους: Δραγασάκη, Μηλιό, Σταθάκη, Τσακαλώτο, Λαπατσιώρα. Σχεδόν όλοι είναι καθηγητές Οικονομικών με διδακτορικά. Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ ποιο είναι; Ποιοι μιλάνε στα κανάλια για οικονομικά θέματα;
O πωλητής βιβλίων Άδωνις Γεωργιάδης με σπουδές αρχαιολογίας; Έχει πολύ καλές γνώσεις οικονομικών για μη οικονομολόγος. Όμως δεν κάθησε τέσσερα και περισσότερα χρόνια στα θρανία των Οικονομικών σχολών και κάνει συχνά λάθη. Ο Κωστής Χατζηδάκης με σπουδές στα νομικά και την πολιτική επικοινωνία;  Έχει βέβαια κάποια εμπειρία από το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά σε σύγκριση με οικονομολόγους το επίπεδο γνώσεων του είναι χαμηλό. Η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη με σπουδές στη χημεία; Ο δημοσιογράφος Γιάννης Μιχελάκης που απλά τελείωσε την Ανωτάτη Βιομηχανική και δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του οικονομολόγου; Ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Αργύρης Ντινόπουλος η ο ιατρός Γεράσιμος Γιακουμάτος;
Μήπως το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ είναι μόνο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης; Εάν είναι έτσι, έχει συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες στα χέρια του σύμφωνα με τα Σταλινικά πρότυπα. Ουσιαστικά το κόμμα είναι αυτός. ΝΔ = Μαγαζάκι Λαζαρίδη! Είναι όμως καθηγητής Οικονομικών με διδακτορικό στην Οικονομετρία; Το διδακτορικό αμφισβητείται από κάποιους. 
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχει οικονομικό επιτελείο. Όσοι προαναφέρθηκαν αποτελούν το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. Οικονομικό επιτελείο  δεν χρειάζεται η ΝΔ. Τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής την έχει εκχωρήσει στη Τρόικα και την εφαρμογή της στο ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ κάνει μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της οικονομικής πολιτικής.


Μ.Σ.
Άνεργος κεντροδεξιός οικονομολόγος