Κομμουνιστής η άσχετος ;

Διάφορα «παπαγαλάκια» του ευρώ κατηγορούν τους ευρωσκεπτικιστές ως κομμουνιστές η τελείως άσχετους με το μηχανισμό της αγοράς.

«Η Ελλάδα έχασε τη δύναμή της, επειδή δεν μπορούσε να τυπώσει χρήματα. Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές, θα είχαν, βέβαια, άλλα προβλήματα, αλλά δε θα είχαν χρέος.
Εμείς (σ.σ. οι ΗΠΑ) έχουμε τη δυνατότητα να τυπώνουμε τα δικά μας χρήματα, αυτό είναι το κλειδί. Και οι 17 χώρες της Ευρωζώνης μπορούσαν παλιά να τυπώσουν χρήματα, αλλά τώρα έχουν παραδώσει στην Ε.Ε. αυτό τους το δικαίωμα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα, μπορούμε να τυπώνουμε, οπότε η πίστωση είναι καλό πράγμα».
Ποιός κομμουνιστής τα λέει αυτά; Εάν δεν είναι κομμουνιστής θα είναι τελείως άσχετος με τους μηχανισμούς της αγοράς. Αυτά τα λέει κάποιος που συναγωνίζεται τον Μπιλ Γκέητς στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος επενδυτής, ο Γουόρεν Μπάφετ. Καλά αριστερός δεν είναι σίγουρα, καπιταλιστής είναι. Μάλλον άσχετος θα είναι ο άνθρωπος! Τυχαία έγινε  ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Να του στείλουμε μερικά «παπαγαλάκια» από την Ελλάδα να του τα εξηγήσουν γιατί δεν τα ξέρει καλά! 

Γιάννης Μ