Δεν γίνονται πουθενά στην Ευρώπη


Παντού στην Ευρώπη ανεβαίνουν ακροδεξιά κόμματα. Εσείς οι δημοκράτες ευρωπαϊστές, έχετε δει πουθενά να τους βάζουν φυλακή; Μόνο σε μπανανίες όπως η Ελλάδα γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν έχω τη δικογραφία. Ακόμη και να την είχα δεν θα την διάβαζα. Ακόμη και να τη διάβαζα δεν θα μπορούσα να εκφέρω νομική άποψη γιατί δεν είμαι νομικός.
Από πολιτική άποψη όμως αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Η ΧΑ εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες με τη ψήφο ενός μέρους του εκλογικού σώματος. Είναι προσβολή στη Δημοκρατία να φυλακίζονται εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Μπορεί σε κάποιους οι απόψεις τους να προκαλούν αηδία και εμετό. Ας τους αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, με πολιτικούς τρόπους και όχι με φυλάκιση.
Περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ παρά στη ΝΔ ήθελαν τη φυλάκιση των Χρυσαυγιτών. Είναι τόσο δημοκρατικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ που φυλακίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Στη ΝΔ μόνο μια μειοψηφία υποστήριζε κάτι τέτοιο. Κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Λαζαρίδης ήταν ένθερμος οπαδός της ιδέας. Μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και «ράδιο αρβύλα». Ο Λαζαρίδης εκτός από κολλητός του Πρωθυπουργού είναι και κολλητός από το Πολυτεχνείο με διάφορους Πασόκους.
Όλοι αυτοί οι πολιτικοί φωστήρες δεν καταλάβαιναν ότι όσους ψηφοφόρους «κόψουν» από τη ΧΑ θα τους στείλουν στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν εβλεπαν την εκλογή Προέδρου να έρχεται; Στη Αμερική που ήταν ο Λαζαρίδης σχεδιάζουν δέκα χρόνια μπροστά. Φαίνεται ότι ο Λαζαρίδης πήρε μόνο τα κακά στοιχεία από την Αμερική και κανένα καλό.
Εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαν οι βουλευτές της ΧΑ να ψηφίσουν για Πρόεδρο. Ακόμη είναι εφικτό αλλά πολύ πιο δύσκολο.


Β.Χ.
Κεντροδεξιός νεόφτωχος