Ρίζες


Όταν πρωτοάκουσα το όνομα νόμισα ότι ήταν κόμμα Αφρικανών μεταναστών του Κούντα Κίντε. Μετά έμαθα για το Μπαλτάκο και συνειδητοποίησα ότι Μπαλτάκος και Αφρικανοί μετανάστες δεν πάνε μαζί.
Ήμουνα από τους πρώτους που είχαν τρέξει να συμμετέχουν στην ΕΠΑΛ ( Ένωση για τη Πατρίδα και το Λαό). Το μετάνιωσα οικτρά. Δεν είναι ο σκοπός να αναλύσουμε την ΕΠΑΛ τώρα. Δεν την ξαναπατάω δεύτερη φορά. Θα είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός.
Κατ’ αρχάς βλέπω θετικά κάθε καινούργια κίνηση στο πολιτικό σκηνικό. Προτιμώ βέβαια να προέρχεται από πολίτες. Θεωρώ ότι υπάρχει κενό στο κεντροδεξιό, αντιμνημονιακό, ευρωσκεπτικιστικό, πατριωτικό χώρο. 
            Εδώ τελειώνουν τα θετικά και αρχίζουν τα αρνητικά. Η τοποθέτηση του εμένα με αποκλείει. Ούτε στρατιωτικός είμαι, ούτε αστυνομικός, ούτε θρησκόληπτος. Εάν δεν γενικεύσει τη τοποθέτηση του ούτε που το σκέφτομαι. Ας υποθέσουμε ότι διαφοροποιεί την τοποθέτηση του.

            Η ΕΠΑΛ με δυσκολία συγκέντρωσε το 1% και μάλιστα στις ευρωεκλογές που η ψήφος είναι χαλαρή. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος των ψήφων της ΕΠΑΛ το πήρε ο Ψωμιάδης.  Ο Νικολόπουλος είναι ήδη στους ΑΝΕΛ και ο Ψωμιάδης κατευθύνεται προς τα εκεί. Ένα από τα δύο κόμματα στρατιωτικών είχε συνεργαστεί με την ΕΠΑΛ.
Τι παραπάνω θα καταφέρει ο Μπαλτάκος από την ΕΠΑΛ ; Έχει περισσότερη πέραση από τον Νικολόπουλο και τον Παπαθεμελή στο χώρο της Εκκλησίας; Δεν νομίζω. Ούτε αυτός ούτε οι Ζώης-Καπερνάρος. Έχει περισσότερη δημοφιλία από τον Πολύδωρα και τον Ψωμιάδη; Με όλα αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό το κόμμα να κινηθεί σε επίπεδα μέχρι 1%. Μια ένωση ΑΝΕΛ-Ρίζες ίσως έπιανε καλά ποσοστά αλλά το βλέπω δύσκολο να γίνει. Εγώ, εάν δεν ξεπεράσει δημοσκοπικά το 2,5% ούτε που το σκέφτομαι.
            Αυτό που μπορεί να έχει παραπάνω είναι τη χρηματοδότηση και τη στήριξη της ΝΔ. Μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ δεν με ενοχλεί. Μάλιστα είναι προτιμότερη από το ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεργασία θα γίνει με αλλαγή πολιτικής η με την ίδια πολιτική; Πιθανώς να είναι παραμάγαζο της ΝΔ που πάει να πιάσει τους ψηφοφόρους που φεύγουν και να τους κολλήσει πάλι στη ΝΔ για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Εάν καταλάβω ότι είναι κάτι τέτοιο ούτε που το σκέφτομαι.
            Τέλος, εάν δεν εκφράσει ξεκάθαρες θέσεις σε σημαντικά ζητήματα και σε ζητήματα πού με απασχολούν ούτε που το σκέφτομαι.

Χ.Γ.
Ευρωσκεπτικιστής