Μια νέα ΝΔ


Η πιθανή βαριά ήττα της ΝΔ ελπίζω να λειτουργήσει ως καταλύτης για θετικές εξελίξεις στη κεντροδεξιά.
Η Νέα Δημοκρατία έχει μαζέψει πολύ σαβούρα διαχρονικά. Σαβούρα είναι οι στενόμυαλοι, οι κολλημένοι, οι παλαιοκομματικοί, οι τεμπέληδες, οι ανίκανοι, οι γλείφτες, τα λαμόγια. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού είναι τέτοιοι. Ο παλαιοκομματισμός και η στενομυαλιά δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Είναι πολλοί νεολαίοι εικοσάρηδες με αυτή τη νοοτροπία.
Από τη σαβούρα δεν μπορεί να απαλλαγεί. Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στο κόμμα δεν μπορεί να το διώξει ακόμη και εάν είναι στενόμυαλος η παλαιοκομματικός η ανίκανος η ότι άλλο. Εάν τον αναγκάσει να φύγει θα πρέπει να έχει κάπου αλλού να πάει. Σήμερα η μόνη σοβαρή εναλλακτική που υπάρχει στη κεντροδεξιά είναι η ΧΑ.
Οι δομές του κόμματος είναι διαβρωμένες και δεν επισκευάζονται. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χώρα. Δεν είναι εφικτό να φύγει κανείς από τη χώρα και να πάει αλλού να φτιάξει μια νέα χώρα. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κόμμα. Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί, έντιμοι, εργατικοί, με ανοιχτούς ορίζοντες, φαντασία και νέες αντιλήψεις για την πολιτική. Αυτοί είναι μειοψηφία μέσα στο κόμμα.
Πρέπει να φτιάξουν ένα νέο κόμμα με σωστές βάσεις από την αρχή που θα συνυπάρχει και θα συνεργάζεται με τη ΝΔ. Σταδιακά το νέο κόμμα θα αντικαταστήσει τη ΝΔ ως το ισχυρό κόμμα στη κεντροδεξιά. Το πολιτικό σκηνικό ευνοεί πλέον τέτοιες λύσεις καθώς οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας είναι παρελθόν και οι κυβερνήσεις συνεργασίας το μέλλον. 

Σ.Π.
Υπερφορολογημένος