Παρασιτικά εν μέρει

Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις σε προηγούμενη δημοσίευση μου «Για να συνεχίσουν να τα τρώνε» και θέλω να εξηγήσω.
Δεν εννοώ οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην πληρώνονται αλλά να πληρώνονται για αυτό που προσφέρουν και σε θέσεις που χρειάζονται. Οι αμοιβές τους πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές του ιδιωτικού τομέα λόγω μειωμένης αποδοτικότητας και μεγαλύτερης εργασιακής ασφάλειας.
Ο ανώτατος μισθός του Δημοσίου έπρεπε να είναι κάποιο πολλαπλάσιο του βασικού μισθού. Κατά την άποψη μου δεν επιτρέπονται συνολικές απολαβές πάνω από 3,000 ευρώ όταν στείβεις τον φτωχό για να τα πάρεις.
Σε μια χώρα που φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι δεν νοείται να υπάρχουν 300 βουλευτές. Έπρεπε να είναι 100 το πολύ και όχι 200 που συζητάνε αλλά δεν το κάνουν. Ο Τσίπρας είναι αντίθετος στη μείωση του αριθμού των βουλευτών. Έτσι θα μας σώσει !
            Τι θα κάνουν οι βουλευτές με τα έξοδα μετακίνησης και γραφείων είναι δικό τους πρόβλημα. Ας παίρνουν το ΚΤΕΛ και ας βολευτούν σε ένα μικρό γραφειάκι με ένα υπάλληλο. Οι ορδές συμβούλων που χρησιμοποιούν υπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς έχουν ένα μόνο σκοπό. Να εξασφαλίζουν ένα καλό εισόδημα στους ανθρώπους τους. Πρέπει να μειωθούν δραστικά.
Το Δημόσιο πρέπει να κάνει προμήθειες και δημόσια έργα. Οι διαγωνισμοί όμως πρέπει να είναι πραγματικά ανοιχτοί όπου θα κερδίζει η χαμηλότερη προσφορά και όχι προσυνεννοημένοι με υπερτιμολόγηση.
Το κόμματα ας τα χρηματοδοτούν τα μέλη τους και οι υποστηρικτές τους. Ο φορολογούμενος γιατί να πληρώνει για κόμματα που δεν υποστηρίζει; Κάποιες ελάχιστες ΜΚΟ ίσως επιτελούν έργο αλλά οι περισσότερες είναι ένας ωραίος τρόπος για να τα παίρνουν κάποιοι επιτήδειοι. Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν πρέπει να παίρνουν προμήθειες η έργα του δημοσίου ούτε να παίρνουν κρατικές διαφημίσεις σε αντάλλαγμα της υποστήριξης που προσφέρουν. Έτσι δεν θα μπορούν να πληρώνουν μεγάλους μισθούς σε δημοσιογράφους για να περνάνε τη γραμμή τους. 
Όλοι αυτοί λοιπόν ζουν πράγματι παρασιτικά κατά ένα μέρος των απολαβών τους και όχι το συνολικό. Ένα τμήμα το δικαιούνται για το έργο που προσφέρουν. Το υπόλοιπο είναι παρασιτικό. Δεν μας έφταναν τόσα παράσιτα (μερικώς) στην Ελλάδα, τώρα πληρώνουμε μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φορολογούμενους και τα παράσιτα των Βρυξελλών για να τα έχουν κάνει μαντάρα στην ΕΕ. 


Χ.Σ.
Υπερφορολογημένος