Κεντροδεξιοί τελειωμένοι και μια καλύτερη ΧΑ

Οι «τελειωμένοι» που αναφέρει ο φίλος στο προηγούμενο άρθρο είναι αυτοί που έχουν «χτυπηθεί» από τις πολιτικές του μνημονίου και είναι αντιμνημονιακοί.  Θεωρώ καλύτερο, αριστεροί και δεξιοί «τελειωμένοι» να συσπειρωθούν σε διαφορετικά κόμματα. Εξάλλου οι αριστεροί αντιμνημονιακοί έχουν ήδη βρει στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει για τους δεξιούς  αντιμνημονιακούς.
Η Ένωση για τη Πατρίδα και το Λαό ήταν μια τεράστια αποτυχία. Μετά την πανωλεθρία που έπαθαν δύσκολα κάποιοι άλλοι να αποτολμήσουν κάτι σχετικό. Ο Καμένος είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καρατζαφέρης είναι περισσότερο μνημονιακός παρά αντιμνημονιακός.  Ίσως η ΧΑ να μπορούσε να συσπειρώσει τους κεντροδεξιούς «τελειωμένους».  
Τα ποσοστά τους είχαν ραγδαία άνοδο όχι γιατί ξαφνικά άλλαξαν πολιτική ιδεολογία οι πολίτες. Ότι συνέβη και με το ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά συνέβη και με τη ΧΑ στη κεντροδεξιά. Στράφηκαν οι ψηφοφόροι εκεί ως μια αντιμνημονιακή και λιγότερο συστημική επιλογή.
Είναι κάποια ζητήματα που εμποδίζουν τα ποσοστά τους να ανέβουν περισσότερο. Χρειάζονται διορθώσεις σε αρκετά σημεία. Θα πρέπει να «βάλουν αρκετό νερό στο κρασί τους» και να δείξουν ένα πρόσωπο λιγότερο ακραίο. Να κρατήσουν τα θετικά στοιχεία όπως π.χ. η φιλοπατρία και να εξομαλύνουν τα αρνητικά όπως π.χ. ο ρατσισμός. Να αναπτύξουν ισχυρή επιχειρηματολογία σε θέματα που τους κατηγορούν. Θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν το όνομα του κόμματος ώστε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής.
Θεωρώ ότι εάν «μαζέψουν» κάποια πράγματα πιθανώς  να γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ της κεντροδεξιάς και να προσεγγίσουν ποσοστά 30%.  Τότε θα λυθούν και όλα τα νομικά τους προβλήματα. 

Λ.Α
Άνεργος