Για υποψήφιους αυτόχειρες

Παραθερίζω κάθε καλοκαίρι σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τρεις περίπου ώρες από την Αθήνα. Στη παραλία που πηγαίνω για μπάνιο όλοι είμαστε  λίγο πολύ γνωστοί καθώς έχουμε τα εξοχικά σπίτια μας κάπου κοντά. Θυμάμαι έναν κύριο που ερχόταν με ένα παιδάκι. Δεν είχε τύχει να μιλήσουμε ποτέ αλλά τον έβλεπα κάθε χρόνο. Φέτος έμαθα ότι αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους.
Τι θα απογίνει το παιδάκι;  Πάει και άλλος ένας ! Δεν το είπαν οι ειδήσεις, δεν το έγραψαν οι εφημερίδες. Θέλω να πω κάποια πράγματα σε όσους περνάει από το μυαλό τους το απονενοημένο διάβημα.
Δεν ξέρετε η ζωή τι σας επιφυλάσσει. Μπορεί να κερδίσετε το λαχείο. Μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο και να αλλάξουν όλα.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μπορεί να φύγετε στο εξωτερικό και να κάνετε μια καινούργια αρχή η να δουλέψετε για μια ανθρωπιστική οργάνωση σε μια φτωχή χώρα. Ακόμη και η φυλακή είναι καλύτερη από την αυτοκτονία. Τουλάχιστον θα μπορείτε να βλέπετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Εάν παρόλο αυτά είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε, μην το κάνετε ήσυχα. Οι κυβερνώντες αδιαφορούν για ήσυχες αυτοκτονίες. Φροντίστε η πράξη σας να κάνει θόρυβο, να έχει κάποιο αντίκτυπο. Εάν το κάνετε σε κεντρικό σημείο, όπως στη Πλατεία Συντάγματος, θα τους δημιουργήσετε μεγάλο πρόβλημα και η πράξη σας θα προκαλέσει κάποια αλλαγή προς το καλύτερο.  

Η.Μ.
Άνεργος