Ποιος θα είναι αρχηγός ;

Για τη δημιουργία της κεντροδεξιάς αντιμνημονιακής συμμαχίας υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Θα νόμιζε κανείς ότι το βασικό πρόβλημα είναι να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική πλατφόρμα. Παρόλο που θα φανεί παράξενο αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό. Ποιο σημαντικά είναι:
  • Ποιος θα είναι αρχηγός ;
  • Ποιος θα συντονίσει το εγχείρημα ;
  • Τι θα γίνει με τις κομματικές επιδοτήσεις ;
 Τα βασικά τμήματα της προτεινόμενης συμμαχίας με τα αντίστοιχα ποσοστά στις ευρωεκλογές είναι: ΑΝΕΛ 3.46%, ΛΑΟΣ 2.69%, ΕΠΑΛ (Ένωση για τη Πατρίδα και το Λαό) 1.04%. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει αρχηγός ο Καμμένος καθώς πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στις ευρωεκλογές.  Υπάρχει όμως και ο σοβαρός αντίλογος ότι στη συμμαχία θα φέρει μόνο τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους δηλαδή 2.0-2.5%. Σε αυτή τη περίπτωση τα ποσοστά του Καρατζαφέρη είναι ψηλότερα. Επομένως δεν είναι ξεκάθαρο ποιός δικαιούται την αρχηγία. Θα μπορούσε να βρεθεί μια τρίτη λύση κοινής αποδοχής.
Το εγχείρημα δεν μπορεί να το συντονίσει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος γιατί όταν προκύψουν ζητήματα δεν θα μπορέσουν να ξεπεραστούν. Θα πρέπει να αναλάβουν κάποιοι τρίτοι μεσολαβητές που θα υπερπηδήσουν τα πολλά εμπόδια που θα παρουσιαστούν.  Αυτοί οι τρίτοι θα έχουν δικαίωμα να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους για την αρχηγία.
Το τελευταίο πρόβλημα όσο γνωρίζω λύνεται εάν διατηρηθούν τα κόμματα και δημιουργηθεί συμμαχία κομμάτων.

Σ.Γ.
Υπερχρεωμένος