Η αρχή του τέλους ;

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ΕΕ οδεύει προς το τέλος της. Όλοι είναι δυσαρεστημένοι. Οι λαοί τών οικονομικά αδύναμων χωρών έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι το κοινό νόμισμα αποδυνάμωσε σημαντικά τις οικονομίες τους. Οι λαοί των οικονομικά ισχυρών οικοινομιών δυσανασχετούν που πληρώνουν για τους λαούς του Νότου. Η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει. Οι οικονομική κατάσταση του Νότου συνεχώς θα επιδεινώνεται. Οι φορολογούμενοι του Βορρά θα αντιδρούν όλο και περισσότερο στο να πληρώνουν τους λαούς του Νότου.
Παρόλο που η μέση οδός είναι συχνά η καλύτερη υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι και η περίπτωση της ΕΕ. Στη μια άκρη της ένωσης έχουμε την ομοσπονδοποίηση. Στην άλλη άκρη είναι ανεξάρτητες χώρες χωρίς καμμία σύνδεση. Η μέση οδός που ακολουθείται είναι η χειρότερη από όλες. Η ομοσπονδοποίηση που ίσως να έλυνε κάποια προβλήματα είναι εξαιρετικά δύσκολη κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επομένως δεν μένει παρά η λύση των ανεξάρτητων χωρών.
 Η αρχή του τέλους  ήρθε με τις ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα στη Γαλλία και στην Αγγλία έδειξαν ότι ολοένα και αυξανόμενο μέρος των ψηφοφόρων τους είναι αντίθετοι στην ΕΕ. ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Γαλλία και την Αγγλία. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δεν έγινε μέσα σε μια μέρα αλλά μέσα από μια διαδικασία που διήρκεσε πολλά χρόνια. Η διάσπαστη της ΕΕ μπορεί να πάρει πολλά χρονια για να πραγματοποιηθεί. Γιατί να ταλαιπωρούμαστε άδικα και να υποστούμε το μαρτύριο μέχρι τέλους; Υπάρχει κάποιος λόγος; Η έξοδος από το  ευρώ θα δώσει άμεση ώθηση στη ελληνική οικονομία.

Α.Π.
Υπερφορολογημένος