Γιατί δεν έχει στελέχη η ΝΔ

Φίλος μου έχει για πολλά χρόνια ασχοληθεί ενεργά με τη ΝΔ και   μου έχει περιγράψει σε διάφορες συζητήσεις την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα. Με όσα συμβαίνουν είναι πολύ φυσιολογικό να μην έχει ικανά στελέχη το κόμμα.
Η κομματική δομή είναι καθαρά διακοσμητική. Ενεργοποιείται λίγο προεκλογικά. Το σύστημα είναι φεουδαρχικό. Βασιλεύουν παρέες και κλίκες γύρω από μεγαλο-παράγοντες. Ισχύει ο «γλείψας του γλείψαντος». Μόνο όποιος είναι γνωστός με κάποιον μεγαλο-παράγοντα της ΝΔ μπορεί να ανέβει.
Έχουν καταλάβει τα πόστα οι άχρηστοι, οι αργόσχολοι και οι γλείφτες που έχουν περάσει τη μισή τους ζωή στα βουλευτικά γραφεία.
            Όποιος σοβαρός άνθρωπος προσπάθησε να ασχοληθεί, χωρίς να έχει γνωριμίες, έφυγε τρέχοντας. Τον βάζουν να κάνει τη λάτζα (τηλεφωνητής, χειροκροτητής, καταμετρητής ψήφων, εκλογικός περιπτεράς) ενώ άνθρωποι λιγότερο ικανοί, μορφωμένοι και άξιοι  ασκούν το επιτελικό έργο. Εάν τύχει να είναι αρκετά ικανός θα φροντίσουν με κάθε τρόπο να τον ξεφορτωθούν γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνο αντίπαλο για τους μεγαλο-παράγοντες.
Αυτά είναι γενικότερα ελληνικά φαινόμενα. Οι γλείφτες, οι αργόσχολοι και τα λαμόγια να πετυχαίνουν. Είναι όμως πολύ έντονα στην ΝΔ. 

Μ.Κ
Υπερφορολογημένος