Αναμένονται καραμπόλες

   Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η δημιουργία του νέου κόμματος «Ένωση για τη Πατρίδα και το Λαό» θα προκαλέσει σημαντικές πολιτικές καραμπόλες.
Ο κ. Ζώης βρίσκεται σε συνεννόηση με 3-4 βουλευτές των ΑΝΕΛ  από τότε που αποχώρησε από το κόμμα. Οι βουλευτές αυτοί είναι σε ετοιμότητα να «πηδήξουν στο πλοίο» μόλις δούν σημάδια ότι το εγχείρημα έχει προοπτική.  Η συνεργασία με το κ. Πολύδωρα δημιουργεί  κάποια προοπτική και επομένως είναι θέμα χρόνου για τη προσχώρηση τους.
Ταυτόχρονα, άλλοι τόσοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, με πρώτη τη κ. Ραχήλ Μακρή, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καμμένος αποσόβησε την τελευταία στιγμή την «αυτομόληση» της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για να το καταφέρει αυτό της υποσχέθηκε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Περιβάλλοντος. 
Ένας άλλος αριθμός βουλευτών των ΑΝΕΛ επικοινωνούν με τη ΝΔ και είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν εάν αντιληφθούν ότι το κόμμα τους «πάει για διάλυση».
Ο κ. Πολύδωρας έχει τουλάχιστον δέκα βουλευτές της ΝΔ έτοιμους να τον ακολουθήσουν. Όμως ούτε ο ίδιος, ούτε οι βουλευτές επιθυμούν να «ρίξουν» τη κυβέρνηση. Η προσχώρηση βουλευτών των ΑΝΕΛ στη ΝΔ θα δώσει την ευκαιρία σε ισάριθμους βουλευτές της ΝΔ να ακολουθήσουν το κ. Πολύδωρα.
Ο κ. Νικολόπουλος που επίσης συζητάει με κάποιους βουλευτές της ΝΔ, έχει ανακοινώσει τη πρόθεση του να συνεργαστεί με το κ. Καμμένο. Εάν επαληθευτούν οι παραπάνω πολιτικές εξελίξεις, πιθανότατα να συμμετάσχει στο σχήμα των κ.κ. Πολύδωρα και Ζώη


Σωτήρης
οικιστής