Δώστε τα κλειδιά στον Αλέξη

Οι ψηφοφόροι δεν αποφασίζουν με βάση το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος που υποτίθεται ότι βελτιώνεται. Βέβαια, διατυπώνονται σοβαρά ερωτηματικά για αυτό. Αποφασίζουν σύμφωνα με τη κατάσταση τους. Η κατάσταση των περισσότερων πολιτών συνεχώς χειροτερεύει.
Έτσι, η ΝΔ θα έχει συνεχώς απώλειες, όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προς την Χρυσή Αυγή. Η επερχόμενη εκλογική συντριβή είναι αναπόφευκτη. Η εκλογική συντριβή της ΝΔ ίσως να μην είναι κάτι κακό για την κεντροδεξιά παράταξη. Μπορεί να δώσει την δυνατότητα για την ανάπτυξη ενός η περισσότερων υγιών πολιτικών δυνάμεων.
Όσο αργότερα γίνουν εκλογές τόσο χειρότερα για τη ΝΔ, εκτός εάν γίνουν προς το προς το τέλος της τετραετίας και εφόσον έχει αρχίσει πραγματική και όχι επικοινωνιακή βελτίωση της κατάστασης. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση μέχρι τότε. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να αντέξει λίγους μήνες.
Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η πιο έξυπνη κίνηση που μπορεί να κάνει ο κ. Σαμαράς, σαν αρχηγός της ΝΔ, είναι να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στον Αλέξη. Εάν μεν αντέχει η χώρα εκλογές, πρέπει να γίνουν τώρα πριν η διαφορά αρχίσει να μεγαλώνει σημαντικά.  Εάν δεν αντέχει μπορεί να το κάνει και χωρίς εκλογές.

Αυτό που θα καταφέρει είναι να σταματήσει την φθορά της ΝΔ που πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά θα είναι ραγδαία.  Όσο  είναι σε περίπου ισοδυναμία με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελέγχει τη κατάσταση. Θα φανεί σύντομα εάν όπως ισχυρίζεται η ΝΔ οι πολιτικές  επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξωπραγματικές και πρακτικά ανεφάρμοστες. Τότε θα αρχίσει η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και η άνοδος της ΝΔ. Έτσι μετά από μια σύντομη παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ θα ξανάρθει στην εξουσία  ενδυναμωμένη.

Είναι όμως δύσκολο οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά να τον αφήσουν να κάνει κάτι τέτοιο. Γεύονται για πρώτη φορά την ηδονή της εξουσίας και έχουν σφιχταγκαλιάσει τις καρέκλες που πολλοί απέκτησαν για πρώτη φορά και δεν τις αφήνουν να τους φύγουν με τίποτα.

Σωτήρης
Ψηφοφόρος ΝΔ
Υπερχρεωμένος