Εμφύλιος η τάνκς

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι 17 Νοέμβρη που θα γίνουν κάποιες συλλήψεις, κάποιες δίκες και τέλειωσε η υπόθεση.  Είναι το τρίτο κόμμα της Ελλάδας με ποσοστά άνω του 15% εάν γινόντουσαν σήμερα εκλογές. Υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό που δεν θα τη ψήφιζε αλλά τη βλέπει με συμπάθεια.
Έχει σημαντική διείσδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία και στις μυστικές υπηρεσίες. Ακριβώς σε ποιο βαθμό δεν το ξέρει κανείς, ούτε οι ίδιοι, διότι δεν έχει γίνει και ούτε μπορεί να γίνει κάποια σχετική δημοσκόπηση. Οι ηγεσίες είναι φιλοκυβερνητικές αλλά πιο κάτω επικρατεί οργή και αγανάκτηση για τη κατάσταση. Μη ξεχνάμε ότι τη δικτατορία την έκαναν συνταγματάρχες και όχι στρατηγοί. Ας κάνει καθένας τους συσχετισμούς με τη περίοδο πριν το ’67. Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές.
 
Δεν θεωρώ την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ανθρώπους που θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουν τη παράνομη και άδικη - κατά μια άποψη - διάλυση του κόμματος και τη φυλάκιση τους. Πέρα από όσα, σωστά η λάθος, τους προσάπτουν είναι εξαιρετικά μαχητικοί. Πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσουν πρωτίστως νομικά και πολιτικά μέσα αλλά δεν θα περιοριστούν σε αυτά.
Εάν είχαν συναίσθηση της πραγματικότητας  οι διάφοροι συστημικοί θα ήσαν πολύ προβληματισμένοι και δεν θα είχαν αυτή την απερίγραπτη χαρά που δεν κρύβεται, θα έκαναν πολύ προσεκτικές κινήσεις και όχι επιπόλαιες. Εάν όμως είχαν συναίσθηση της πραγματικότητας δεν θα έφθανε η χώρα σε αυτό το σημείο. Καλού κακού ας έχουν έτοιμες βαλίτσες σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγουν επειγόντως στο εξωτερικό.
             Η καλύτερη στρατηγική για όσους θέλουν να πλήξουν τη Χρυσή Αυγή είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που την ενδυναμώνουν.
Πιστεύω και ελπίζω ότι απλώς επιχειρείται επικοινωνιακή εκμετάλλευση  του γεγονότος και ότι επί της ουσίας δεν θα γίνει τίποτα. Αλλιώς, εγώ προσωπικά, δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν κάποιο πρωί δω τανκς έξω από τη Βουλή.

Στέλιος
Υπερχρεωμένος

Για να μην διωχθώ η συλληφθώ γνωστοποιώ ότι δεν έχω ψηφίσει και δεν έχω καμμία σχέση με τη ΧΑ και δέχομαι να υπογράψω δήλωση κοινωνικών φρονημάτων αν μου ζητηθεί.